Roma je dobila Juventus, ali o glupom potezu Moisea Keana će biti mnogo priče

Praktično je isključen bez dodira s loptom

Roma je dobila Juventus, ali o glupom potezu Moisea Keana će biti mnogo priče

E. Škorić

Nogometaši Rome ostvarili su jako važnu pobjedu protiv Juventusa (1:0) u 25. kolu italijanske Serije A.

Roma je imala jedan od najtežih mečeva ove sezone na svom Olimpicu, ali je na oduševljenje brojnih navijača uspjela da ga položi sa desetkom.

Sastav Josea Mourinha odigrao je kvalitetan meč, a na kraju zasluženo slavio minimalan trijumf rezultatom 1:0.

Ova pobjeda mogla bi mnogo donijeti Romi koja se sada sa 47 bodova seli na četvrto mjesto i nastavlja svoju borbu za Ligu prvaka.

Nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez golova, Roma je u osmoj minuti nastavka došla do pobjede. Cristance je ubacio, a Mancini loptu smjestio u mrežu gostiju iz Torina.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1632486171363229697[/twitter]

Oglasi

Vidjeli smo veliki broj dobrih prilika, Juventus je nakon primljenog gola često prijetio, pogađao okvir domaćeg gola čak tri puta, ali ostao poražen.

U samoj završnici rezervista Moise Kean napravio je veliku glupost. Ušao je u 89. minuti, a direktan crveni karton dobio u 90. zbog udaranja protivničkog igrača.

Juventusu u prvenstvu više utakmice nisu toliko važne zbog ranije poznate odluke i oduzimanja bodova, pa će Stara dama više pažnje posvetiti završnici Kupa, ali i nastupima u Evropi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I Roma ima svoje izazove u Evropi. Vučici već u četvrtak u goste dolazi Real Sociedad u osmini finala Evropske lige. Podsjetimo da Juventus u istoj fazi igra protiv Freiburga.

Roma će u narednom kolu Serije A odmjeriti snage sa Sassuolom na Olimpicu, dok će Juventus biti domaćin Sampdoriji.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ecosport
Koji debil
1 0
F1F
Bravo Roma
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi