Kean napravio glupost, ali razlog je srceparajući: Nakon ovoga svi će mu oprostiti
Kean dobio crveni karton nakon četrdesetak sekundi, ali čini se da više nije mogao trpjeti uvrede.

On i Kostić na udaru rasista

Kean napravio glupost, ali razlog je srceparajući: Nakon ovoga svi će mu oprostiti

E. Ganibegović

Roma je sinoć na svom terenu savladala Juventus koji je u posljednjim minutama ostao s igračem manje nakon što je poslije velike gluposti crveni karton dobio Moise Kean, no čini se da će se moći opravdati, barem pred navijačima Stare dame.

Roma je sinoć u 24. kolu Serije A savladala Juventus s 1:0. Vodila je Vučica pogotkom Mancinija, kada je u 90. minuti Allegri na teren poslao Keana.

Nije proveo ni punih 40 sekundi na terenu, a ovaj fudbaler je dobio crveni karton i to nakon što je udario protivnika dok je lopta bila daleko od mjesta događaja.

Ipak, čini se da je imao dobar razlog za to, odnosno bio je u afektu. Protivnički fudbaler bio je samo slučajna žrtva u tom svemu.

Naime, kako prenose italijanski mediji, Kean je bio izložen rasističkim uvredama od strane navijača Rome. Tribine u Italiji simbol su za rasizam, pa nije ni teško povjerovati u ovu priču.

Oglasi

"Nije izdržao pritisak i poludio je. Teške su riječi na ustima, ali ostat ćemo pri tome da je to bilo jako loše ponašanje", emotivni su bili komentatori Eleven Sportsa kada je Kean brutalno udario igrača Rome.

"Kean se loše ponašao i stavio tim u vrlo tešku poziciju. Ne možete napraviti takve greške. To je pitanje odgovornosti. Moise se ispričao, ali klub će ga svejedno financijski kazniti", rekao je Allegri nakon utakmice.

S druge strane, novinari "Tuttusporta" ističu da je Talijan prilikom ulaska na teren čuo rasističke povike. Petnaest minuta ranije Srbina Filipa Kostića nazvali su ciganom, što je ne tako davno od strane navijača upravo Juventusa doživio i Edin Džeko. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, izvještaji Tuttusporta ne opravdavaju Keanov brutalni napad, već jednostavno opisuju tužnu stvarnost fudbala u Italiji, gdje je rasizam uobičajen i Kean to zna.

Dovoljno je prisjetiti se prošlogodišnje utakmice protiv Napolija, kad god bi Juventusov napadač bio na lopti, navijači Napolija su počeli oponašati zvukove majmuna.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vedin
Ovom idiotu treba dodati još koju utakmicu kazne ako mu je ovo opravdanje za udaranje nevine osobe. FUJ
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi