Siromašni dječak potpisao ugovor kojeg je čekao - Više ne igra za siću
Ekvadorski fudbaler tražio je da ide jer su mu velikani nudili mnogo više novca nego što zarađuje u Brightonu. Na kraju je potpisao veliki ugovor (Foto: Instagram)

Caicedo ostaje u Brightonu

Siromašni dječak potpisao ugovor kojeg je čekao - Više ne igra za siću

Midhat Šljivak

Ekvadorac Moises Caicedo (21) potpisao je novi ugovor s ekipom Brightona. On je s engleskim premierligašem dogovorio saradnju do 2027. godine uz značajno povećanje plate. Nije otkriveno koliko će mladi fudbaler zarađivati ovim potpisom, ali  povećanje je značajno.

Moises Caicedo dobio je novi ugovor u Brightonu. Sjajni ekvadorski veznjak ostat će tako u ovom klubu iako se u januaru povezivao s velikim transferima u Arsenal i Chelsea.

Ekvadorac s Brightonom potpisao ugovor do juna 2027. godine. Dobit će značajnu povišicu u odnosu na cifru koju je imao od 'samo' 910.000 funti za pet godina.

Zbog novca je Caicedo silno želio otići iz Brightona. Tražio javno transfer kako bi pomogao siromašnoj porodici.

"Ja sam najmlađi od 10 braće i sestara, odrastao sam u siromaštvu u Santo Domingu u Ekvadoru. Zahvalan sam Brightonu što mi je dao priliku da dođem u Premier ligu i sada im mogu donijeti rekordnu cifru", rekao je Caicedo.

Oglasi

Međutim, od prodaje ovog 21-godišnjaka nije bilo ništa. Brighton je odbio ponude Arsenala (70 miliona funti) i Chelseaja (55 miliona) i mladi fudbaler je ostao u klubu.

Sigurno je da će i u narednom prijelaznom roku biti zainteresovanih klubova za ovog sjajnog igrača. Vidjet ćemo hoće li se njegov tim odlučiti na prodaju jer bi im mogao donijeti rekordne cifre.

Nisu poznati detalji oko novog ugovora za Caiceda. Plata mu je, prema informacijama značajno povećana, ali nije poznato koliko.

Moises Caicedo je u Brighton stigao u februaru 2021. godine. Igrao je kratko na posudbi u Beerschotu, a zatim se vratio u Englesku i igrao je odličan fudbal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Postao je ključan čovjek za igru svog tima. Iz kola u kolo je blistao i nije nikakvo čudo što su velikani potpuno poludjeli za njim.

Za Brighton je ovaj fudbaler nastupio ukupno 35 puta i postigao je dva gola, a za selekciju Ekvadora je pogodio tri puta u 28 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi