"Neigranje bi moglo dovesti do pljačke italijanskog fudbala"

Predsjednik Lega Serie A upozorava

"Neigranje bi moglo dovesti do pljačke italijanskog fudbala"

Predsjednik organizacionog tijela profesionalnih fudbalskih takmičenja u Italiji (Lega Serie A) Luigi De Siervo je upozorio da bi evnentualno "napuštanje" sezone moglo imati teške posljedice za Seriju A.

Debata o tome kada, ili čak da li treba, nastaviti sezonu Serije A koje je zbog pandemije koronavirusa zaustavljena 10. marta i dalje traje. Za sada se kao najizgledniji termin nastavka takmičenja navode datumi od 27. maja do 3. juna.

Međutim, neki klubovi i njihovi čelnici, poput predsjednika Brescie i Sampdorije, zagovaraju potpuni prekid sezone. Mnogi su, naravno, i za nastavak.

"Neigranje bi značilo da strani klubovi mogu opljačkati naš fudbal, doći da ukradu naše šampione po srezanim cijenama", rekao je predsjednik Lega Serie A De Siervo za La Repubblicu, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Igračima koji bi ostali bi bile smanjene plate, klubovi bi otišli 'u crveno' i najveći talenti bi emigrirali negdje drugo".

Za sada su Holandija i Belgija jedine evropske zemlje koje su odlučile potpuno prekinuti fudbalsku sezonu 2019/2020. Ipak, treba sačekati i vidjeti kako će se situacija razvijati s obzirom da su neki klubovi (prije svega holandski) najavili tužbe protiv saveza nezadovoljni odlukom.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi