Monaco slavio nad Nantesom, Ben Yedder 9/9
Foto: EPA

Francuska liga, 11. kolo:

Monaco slavio nad Nantesom, Ben Yedder 9/9

Prvi susret 11. kola francuske Ligue 1 donio je duel između Nantesa i Monaca.

Kanarinci skoro da i nisu mogli bolje otvoriti sezonu, na tabeli se ispred njih nalazi samo PSG, no danas su, ipak, ubilježili poraz na svom terenu.

Tokom gotovo cijele utakmice Nantes je bio opasniji, ali za razliku od njih, i ono malo šansi što je imao Monaco je znao iskoristiti i na kraju doći do minimalne pobjede.

Ključni trenutak na utakmici se dogodio u 22. minuti kada je gol za Monaco postigao Ben Yedder. Francuskom reprezentativcu to je bio deveti gol u sezoni u isto toliko odigranih utakmica, a učinak bi bio i bolji da mu u 62. minuti VAR nije poništio još jedan gol zbog nedozvoljene pozicije. ,

Nantes je unatoč porazu i dalje na drugom mjestu s 19 osvojenih bodova, dok je Monaco osmi s četiri manje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 11. kolo:

Nantes - Monaco 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi