Monchi dobio zeleno svjetlo: Roma listu pojačanja u napadu suzila na dva imena

Ko će na kraju na Olimpico?

Monchi dobio zeleno svjetlo: Roma listu pojačanja u napadu suzila na dva imena

Roma je u potrazi za pojačanjima na nekoliko pozicija, uključujući i onu centralnog napadača.

Prema posljednjim pisanjima Gazette dello Sport, Roma će u januaru pokušati dovesti Michyja Batshuayija ili Dawida Kownackog.

Navodno je prvi čovjek Rome James Pallotta već dao sportskom direktoru Monhciju zeleno svjetlo da krene u lov na pomenuti dvojac, da bi transfer jednog od njih bio spreman za januarski prelazni rok.

Također, Gazzetta tvrdi da će jedan od pomenute dvojice sigurno stići na Olimpico ukoliko se u januaru Patrik Schick vrati u Sampdoriji, o čemu se također špekuliše.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, mladi 21-godišnji Kownacki je dospio u centar pažnje prošle sezone kada je u ekipi Sampdorije dobio priliku upravo zahvaljujući odlasku Patrika Schika, ali ove sezone nije počeo niti jednu utakmicu Serije A, te je postigao samo dva gola.

Ni Batshuayiju, koji je i dalje fudbaler Chelseaja, ne ide najbolje ove sezone koju provodi na posudbi u Valenciji, ali je u drugoj polovini prošle, dok je bio na posudbi u Borussiji Dortmund, postigao devet golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi