Monchi ljut nakon što mu je Barca preotela Malcoma: Razmišljamo o pravnoj akciji

Imao je šta da kaže

Monchi ljut nakon što mu je Barca preotela Malcoma: Razmišljamo o pravnoj akciji

Sportski direktor Rome Monchi oglasio se nakon što je brazilski fudbaler Malcom danas završio u Barceloni umjesto u njegovoj Vučici kako je bilo dogovoreno. 

Vučica je večeras predstavila novog golmana, Robina Olsena, a Monchi je tom prilikom govorio o Malcomu i o razlozima zbog kojih je on završio u Barceloni, a ne u Romi.

"Ono što se desilo sa Malcomom je lako objasniti, ali teško razmunjeti", započeo je Monchi na press konferenciji.

"On je bio igrač koji nam se veoma sviđao i bio je profil igrača kakvog smo tražili. Počeli smo pregovore sa Bordeauxom i njegovim agentom. Nakon nekoliko dana, postigli smo dogovor i to jučer u 17.00 sati. Francuski tim mu je dopustio da ode i trebao je stići sinoć u 11 sati. Bilo smo sigurni i samouvjereni...".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nakon nekih sat vremena počele su glasine da se Barcelona umiješala. Znao sam da ga mnogo timova želi, uključujući i Barcelonu i zbog tog razloga smo napravili dogovor što je prije moguće. Moje iznenađenje je krenulo onog trenutka kada me jedan od ljudi koji zastupaju Malcoma nazvao i rekao da je Bordeaux blokirao njegov dolazak u Rim. U tom trenutku sam pozvao predsjednika Bordeauxa i on mi je rekao da je dobio bolju ponudu od Barcelone i da bi je mi trebali barem izjednačiti".

"Rekao sam mu da smo imali dogovor, ali on mi je rekao da ništa nije potpisano. Nazvao sam Pallottu i on mi je rekao da možemo ponuditi više novca, što je bilo protiv mog mišljenja. Nazvao sam ponovo predsjednika Bordeauxa i rekao mu da možemo poslati bolju ponudu, a on mi je rekao da mora potpisati dokumente sa tom novom ponudom. Kada sam mu poslao ponudu, on mi je rekao da će Malcom kod nas stići sutra. Oko 11 sati sutradan ujutru, tj. danas, agent Malcoma me je nazvao i rekao da će uskoro biti sastanak na kojem će se sve popraviti. Ipak, oko podne su mi rekli da moramo poslati novu ponudu jer Barcelona vrši pritisak. Ja sam im u tom trenutku rekao da je to to, jer ne želim ulaziti u aukciju. Jučer smo to uradili jer je predsjednik želio, ali nismo mogli nastaviti dalje. Sada razmišljamo da preduzmemo pravnu akciju", poručio je Monchi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi