Robin Olsen novi golman Rome

Vučica dovela zamjenu za Alissona

Robin Olsen novi golman Rome · Zvanično

Roma je danas zvanično potvrdila dolazak novog golmana. 

Radi se o švedskom čuvaru mreže Roninu Olsenu koji je u klub stigao nakon što je dosadašnji golman Alisson Becker otišao u Liverpool.

Inače, Olsen iza sebe ima sjajan Mundijal u Rusiji gdje je dobro branio i vodio Šveđane do četvrtfianla, a prethodno je branio boje danskog Kopenhagena.

Za sada nisu ozvaničeni finansijski detalji ugoovra, ali se prije dva dana pominjalo kako će vrijednost transfera biti oko 11,5 miliona eura što je rekord za jednog golmana iz Švedske.

Inače, osim Olsena Roma je navodno imala u planu Petra Cecha i Kaspera Schmeichela, ali na kraju je izbor pao na Šveđanina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi