Stvorio je velikana, donio stotine miliona eura, sada je toliko očajan da svaki gol slavi suzama

Teško doživljava svaku utakmicu

Stvorio je velikana, donio stotine miliona eura, sada je toliko očajan da svaki gol slavi suzama

Admin Čaušević
Teme:

Čovjek koji je otkrio neke od najboljih igrača današnjice i na njima zaradio ogroman novac prolazi kroz najteži period u životu. Svjedočila su to i dešavanja na utakmici odigranoj u subotu navečer. 

Fudbalska karijera mu nije bila za pohvaliti. Oprostio se sa 30 godina, ali je odlučio da ostane u fudbalu, ali ne kao trener već kao skaut ili direktor.

Razmišljao je godinama unaprijed što je na kraju donijelo ogromne rezultate. Od svog matičnog kluba koji je bio prosjek u evropskim okvirima je napravio velikana koji postao etablirano ime na Starom kontinentu.

Riječ je o Ramonu Rodriguez Verdeju. Rijeki ljubitelji fudbala znaju njegovo puno ime i prezime, ali svi su čuli za njegov nadimak. U pitanju je čuveni ćelavac - Monchi.

Monchi je svojim mudrim potezima i nevjerovatnom mrežom od 700 skauta širom svijeta učinio jednim od najboljih klubova ne samo Španije već i Evrope.

Oglasi

Otkrivanjem talenata, a zatim njihovom prodajom u kasu kluba iz Andaluzije je donio nekoliko stotina miliona eura.

Nakon kratkog izleta u Romi gdje se i nije proslavio, Monchi se 2019. godine vratio u matičnu Sevillu, a ove sezone prolazi kroz najteži period.

Sevilla ove sezone igra očajno, u zoni je ispadanja, a zašto je to tako upravo najviše krivice snosi Monchi koji je promašio većinu transfera.

U subotu navečer igrali su derbi za opstanak, a pobjedu je Sevilla ostvarila tek u samoj završnici kada je gol iz penala zabio Ivan Rakitić.

Monchija su nakon gola slomile emocije, a od velike sreće počeo je da plače u loži što je snimio i jedan od navijača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Monchi je na poluvremenu imao svojevrsni šou jer je u tunuelu napao glavnog sudiju Hernandeza Hernandez, a zatim se svađao i sa igračima Cadiza.

Sevilla se sa tri velika boda protiv Cadiza izvukla iz opasne zone. U sljedećem meču dočekat će davljenika Elche te će u slučaju pobjede poćeti da plovi mirnim vodama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi