I Inter želi komadić Ajaxa

Čini se da cijena neće biti problem

I Inter želi komadić Ajaxa

Ajax je svojim ovosezonskim partijama u Ligi prvaka očarao fudbalsku Evropu, a evropski velikani su se "zaljubili" u njegove mlade zvijezde.

Kako god tekuća sezona završila za Ajax, velike su šanse da će klub iz Amsterdama na ljeto ostati bez značajnoj dijela svoje mlade ekipe.

Barcelona je već osigurala potpis sjajnog veznjaka De Jonga, a sa kremom evropskog fudbala će se boriti i za potpis mladog kapitena Ajaxa Matthijsa de Ligta, barem se tako špekuliše.

Zainteresovanih ima i za mladog krilnog napadača Davida Neresa, te još mlađeg centarfora Kaspera Dolberga.

Sada se špekuliše da bi Ajax na ljeto mogao ostati i bez jednog od junaka pobjede nad Juventusom u Torinu, u revanšu četvrtfinala Lige prvaka - Donnyja van de Beeka.

Van de Beek je u Torinu odigrao sjajno i hladnokrvnom egzekucijom poništio Ronaldov gol, poravnavši tako rezultat na 1:1. Ajax je i nakon poravnanja nastavio sa sjajnom igrom i u konačnici slavio sa 1:2, te na taj način prošao u polufinale LP.

Možda će upravo gol Juventusu "prodati" Van de Beeka ovog ljeta, jer danas Calciomercato piše da bi Inter volio vidjeti ovog 21-godišnjaka u svojim redovima.

Inter želi osvježiti svoj vezni red ovog ljeta, a Van de Beek se sada izdvaja kao prva želja čelnika Nerazzurra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Špekuliše se da bi transfer Donnyja van de Beeka na Meazzu koštao oko 50 miliona eura, što je svota koju Interov budžet može podnijeti.

Donny van de Beek je produkt fudbalske škole Ajaxa, a ove sezone je za Kopljanike odigrao 50 utakmica u svim takmičenjima, postigao 15 golova i upisao 11 asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi