Montella dobio opomenu od vodstva Seville

Očekuju više od njega

Montella dobio opomenu od vodstva Seville

Italijanski trener Vincenzo Montella je, prema pisanju španskih medija, dobio svojevrsnu opomenu iz vrha kluba, čiji čelnici od njega traže bolje rezultate.

Sportski direktor Seville Oscar Arias poručio je Montelli da mora bolje iskoristiti ekipu s kojom raspolaže, te da su on i društvo iz Uprave svoj dio posla uradili kada su doveli dobra, ali i skupa pojačanja u ljetnom prelaznom roku (Banega, Kjaer, Navas...).

Sevilla je u subotu navečer prokockala pobjedu protiv Barcelone, protiv koje je do pred sami kraj susreta vodila sa 2:0. Meč je završen remijem 2:2, a upravo je to i poprilično naljutilo rukovodstvo kluba iz Andaluzije.

Montellin najveći uspjeh na klupi Seville svakako je izbacivanje Manchester Uniteda iz osmine finala Lige prvaka i pobjeda na Old Traffordu rezultatom 2:1, ali opći dojam je da je u La Ligi morao ostvariti bolje rezultate od dolaska iz Milana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla se nalazi tek na šestom mjestu tabele i izvjesno je da sljedeće sezone neće nastupati u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi