Na Marakani je vođen pravi rat!

U finalu Copa Americe

Na Marakani je vođen pravi rat!

A. Čaušević

Napetost, tenzije i grubi stratovi su normalna pojava u mečevima Argentine i Brazila, posebno je to slučaju kada se igra za trofej.

U finalu Copa Americe Argentina je s minimalnih 1:0 pobijedila Brazila i stigla do prvog velikog trofeja nakon 1993. godine.

Susret se igrao na kultnom stadionu Marakana, a pobjednika je odličila majstorija Angela Di Marije koji je na maestralan način lobovao Edersona.

Već na startu meča viđen je kriminalan start kada je Fred brutalno udario Montiela zbog čega je dobro prošao jer je zaradio samo žuti karton.

Kako je utakmica odmicala najbolje se vidjela koliko je start bio brutalan jer se beku argentine štucna natopila krvlju.

Kada je odsviran posljednji sudijski zvižduk izgledalo je da je odlični fudbaler River Plate napustio bojno polje, a ne fudbalski teren.

Oglasi

Inače, ovo je Lionelu Messiju bio prvi veliki trofej u dresu reprezentacije. Selektor Gaučosa Lionel Scaloni je za svog kapitena imao samo riječi hvale.

"Da znate način na koji je Messi igrao u Copa Americi, voljeli biste ga još više. Nikad ne možete bez igrača poput njega, čak i kad ima povredu, kako u ovoj, tako i u prethodnoj utakmici", rekao je Scaloni.

Messi je napokon došao do trofeja u dresu Argentine. Imao je ranije prilika, gubio je finala, ali nije odustajao.

"Na kraju nije bacio peškir i uspio je. Govorimo o najboljem nogometašu svih vremena i svi su znali koliko mu je bilo važno osvojiti naslov s reprezentacijom. Imamo odnos koji je drugačiji od (uobičajenog) odnosa trener-igrač. Bliži je. Pozdravljamo se, grlimo i bit ću mu vječno zahvalan i saigračima", dodao je selektor Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi