Montolivo ogorčen napušta San Siro: Zahvaljuje vam se ranjeni čovjek...

Bivši kapiten Rossonera

Montolivo ogorčen napušta San Siro: Zahvaljuje vam se ranjeni čovjek...

Karijera iskusnog italijanskog veznjaka Riccarda Montoliva već odavno ide silaznom putanjom, pa je došlo do toga da 34-godišnjak u minuloj sezoni ne upiše niti jedan nastup za Milan.

Gennaro Gattuso je izostavio Montoliva iz rostera za proteklu sezonu, a iskusni veznjak će po isteku svog ugovora sa Rossonerima na kraju ovog mjeseca napustiti San Siro, nakon sedam godina "službe" u crveno-crnom dresu.

Montolivu je očigledno teško pao način na koji se rastaje sa Milanom.

"Sedam sezona u slavnom dresu... Četiri godine sa kapitenskom trakom", napisao je Montolivo na svom Instagram profilu, pa nastavio:

"A onda... Oduzeli su mi kapitensku traku i nisam rekao ni riječi. Nisam dobio niti jednu minutu na terenu i nisam rekao niti riječi."

"Nisam dobio šansu da se oprostim sa svojim stadionom i nisam rekao ni riječ. Čuvao sam dah, a sada ga koristm da kažem hvala navijačima Milana", poručio razočarani veznjak.

"Zahvaljuje vam se kapiten i ranjeni čovjek, ali i neko ko će glavu držati uzdignutom jer zna da je uvijek postupao kao profesionalac", istakao je Montolivo, pa dodao:

"Rane će zarasti, ljubav prema ovom dresu će trajati zauvijek. Forza Milan".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Montolivo je u Milan stigao iz Fiorentine kao slobodan igrač nakon Evropskog prvenstva 2012. godine. Za Rossnere je odigrao 158 utakmica, postigao 10 golova i upisao 15 asistencija. U svojoj karijeri je nastupao još i za Atalantu.

Tokom godina Monotlivo je uspio skupiti i 66 nastupa za A reprezentaciju Italije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi