Zaboravite na San Siro, Bomboneru, Westfalen, Anfield: Ovaj stadion je sve to u jednom!

Nerealna atmosfera

Zaboravite na San Siro, Bomboneru, Westfalen, Anfield: Ovaj stadion je sve to u jednom!

Admin Čaušević

Sa kultnog stadiona dolaze snimci nerealne atmosfere i teško je vjerovati da je fudblaski svijet do sada vidio nešto slično. Na tribinama se okupilo 86.000 gledatelja što je apsolutni rekord i navijanje je bilo zaista nevjerovatno.

Postoji niz stadiona na svijetu koji s pravom nose epitet onog sa najboljom atmosferom. Prije svih tu su San Siro u Milanu, Westfalen u Dortmundu i Anfield u Liverpoolu.

Van granica Evrope do sada je sinonim za spektal na tribinama bila La Bombonera, međutim od sinoć je drugi stadion u Buenos Aierus nadmašio sve.

Na legendarnom stadionu Monumental na meču Copa Libertadoresa između River Platea i Fluminensea atmosfera je bila nevjerovatna, ali zaista.

Oglasi

Po prvi put nakon renoviranja cijeli stadion je bio rasporadan, a na tribinama se okupilo 86.000 navijača i u jednom momentu cijeli stadion se tresao.

Nije bilo tog čovjeka koji je mirno stajao u velikoj pobjedi Rivera nad rivalom iz Brazila sa 2:0 golovima Beltrana i Barca.

Mediji u Južnoj Americi su impresionirani snimcima. Čak su iz Brazila stigle pohvale uz poruku da do sada nije zabilježena takva atmosfera u Južnoj Americi.

Inače, ovo je najveća zabilježena posjeta na Monumentalu u 21 stoljeću. Na ovom stadionu je igrano i finale Mundijala 1978. godine kada je Argentina pobijedila Nizozemsku.

Rekord koji će teško biti nadmašen datira iz 1975. godine kada se na Riverovoj proslavi titule okupilo 100.000 pristalica ovog kluba, međutim tada nije bilo stolica kao što je slučaj danas.

Nevjerovatan pogled na Monumental iz zraka

Na čuvenom stadionu je proteklih godina izvršena određena rekonustrukcija, atletske staze iza golova više nema i sada su navijači praktično za vratom igračima.

Za potrebe organizacije utakmice protiv Fluminensea bilo je potrebno više od 500 zaštitara, a iz Rivera su sve angažovane nagradili sa po dvije besplaten ulaznice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi