Morata junak Chelseaja, petarda Middlesbrougha
Chelsea je bez problema stigao do pobjede, a Morata je imao nestvaran promašaj i dva gola na kraju za pobjedu

Fa Kup

Morata junak Chelseaja, petarda Middlesbrougha

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Chelseaja rutinski su odradili treće kolo FA kupa, pošto su sa 2:0 pobijedili Nottingham Forrest.

Chelsea je protiv ekipe iz Championshipa slavio s 2:0, a junak Plavaca bio je Alvaro Morata.

On je postigao golove u 49. i 59. minuti, a oba puta mu je asistirao Hudson-Odoi, dok je prethodno Cesc Fabregas u 30. minuti promašio penal.

Zanimljivo da je Fabregas u 85. minuti izašao iz igre, navijači su ga pozdravili i po svemu sudeći ovo je bio njegov posljednji nastup u plavom dresu, pošto bi već sutra mogao da potpiše za Monaco.

Middlesbrough je s 5:0 deklasirao Peterborough, a strijelci su bili Wing (2), Assombalonga, Friend i Fletcher, dok u timu Bora nije bilo bh. reprezentativca Muhameda Bešića.

Aston Villa je teško poražena od Swanseaja (0:3), dok je Cardiff neočekivano ispao od Gillinghama, pošto je poražen s 1:0. Everton se mučio s Lincolnom, ali je slavio s 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bolton je s 5:2 bio bolji od Walsalla, dok je Brentford s 1:0 savladao Oxford. Duel Derbyja i Southamptona je završen bez pobjednika (2:2), pa će se igrati novi meč.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi