Na posudbi imaju 42 igrača: Ovo je najbolji Chelseajev tim od posuđenih fudbalera

Poznato poslovanje Plavaca

Na posudbi imaju 42 igrača: Ovo je najbolji Chelseajev tim od posuđenih fudbalera

E. Čaušević
Teme:

Chelsea je odmah početkom januarskog prelaznog roka odlučio da se aktivira na tržištu i za 64 miliona eura u svoje redove dovede Christiana Pulišića iz Borussije Dortmund.

Plavci su poznati po tome da svoje igrače koji nemaju mnogo prostora za igru odmah šalju na posudbe, ali su oni pod ugovorom s Chelseajem sve dok se ne ispostavi da su dobar ili loš potez kluba. Tako će biti i s Pulišićem koji će ostati u Dortmundu do kraja sezone, no on će sigurno već na ljeto dobiti šansu na Stamford Bridgeu.

Chelsea se ističe po tome što imaju dosta fudbalera na posudbama širom Evrope, a u ovom trenutku su čak 42 igrača londonskog tima na "kaljenju". Od njih bi se mogao sastaviti itekako respektabilan tim, no nemaju baš svi mjesta u ekipi Plavaca.

Francuski L'Equipe odlučio se pozabaviti malo s posuđenim igračima Chelseaja, te napraviti najboljih 11 i sada se sigurno može reći da bi se ovaj tim bez problema takmičio u Premiershipu.

Najboljih 11 Chelseaja koji su na posudbi: Eduardo, Rahman, Miazga, Zouma, Aina, Bakayoko, Pašalić, Kenedy, Mount, Abraham, Batshuayi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelseajev poznati biznis model s fudbalerima

Zanimljivo, ukupna vrijednost svih igrača koje je Chelsea poslao na posudbu procjenjuje se na nešto više od 200 miliona eura.

Ovakav Chelseajev "biznis model" mnogi osporavaju, odnosno ne sviđa im se obzirom da se na taj način uništava dobar dio igrača. Mnogi smatraju da tim sa Stamford Bridge stadiona kupi mnoge od tih igrača samo kako ih konkurencija ne bi kupila, pa ih na posudbe šalju većinom po ostalim evropskim zemljama, a na kraju rijetko ko od tih anonimusa postane pozbiljan igrač. Upravo zbog toga FIFA želi klubove ograničiti na maksimalno osam igrača koje mogu poslati na posudbu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi