"Morata ne zabija, a kako bi kada mu saigrači ne dodaju loptu jer mu ne vjeruju"
Morata je u 12 mečeva zabio tri gola, njegova zamjena Giroud nijedan u devet mečeva i očito je da krilni napadači londosnkog kluba radije sami završavaju posao nego što pokušavaju da uposle Moratu

Ruud Gullit smatra

"Morata ne zabija, a kako bi kada mu saigrači ne dodaju loptu jer mu ne vjeruju"

E. Škorić

Alvaro Morata je osvajao brojne trofeje u Real Madridu i Juventusu, danas je igrač Chelseaja, ali ne može biti pretjerano sretan.

Morata je osvajao trofeje, ali ruku na srce nije bio od prevelike važnosti za klubove koji su iste osvajali.

Dosta ga kritikuju jer je imao neke nevjerovatne promašaje u karijeri, ali u njegovu odbranu stao je Holanđanin Ruud Gullit.

"Njegove kolege u napadu, Hazard i Willian, ne čine previše toga da mu namjeste šanse za zabijanje. Najgora je stvar to što Willian i Hazard ulaze u Moratine prostore za završnicu ili mu uopće ne dodaju loptu jer mu ne vjeruju da će zabiti. Kad mu mogu dodati, ne dodaju mu, pa se svi pitaju gdje je Morata na terenu. Njega nema, ne dobiva loptu jer mu suigrači ne vjeruju", kazala je ova legenda.

Alvaro je ove sezone odigrao 12 utakmica i zabio je tri gola, a za poziciju centralnog napadača bori se s Olivierom Giroudom koji nije postigao nijedan gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Špekuliše se da će Maurizio Sarri u januaru dovesti novog napadača, uglavmom ih gleda po Italiji, a da će Morata možda i napustiti londonski klub.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi