Nagrada za dobre igre: Abramovič kupuje Sarriju napadača iz snova

Icardi na meti Plavaca

Nagrada za dobre igre: Abramovič kupuje Sarriju napadača iz snova

Endin Čaušević

Fudbaleri Chelseaja ove sezone igraju kao preporođeni nakon što je na klupu ovog tima umjesto Antonija Contea stigao Maurizio Sarri.

Sarri je nakon odlaska iz Napolija odlučio da trenersku karijeru nastavi u Premiershipu i nije se prevario. Plavci igraju zaista fenomenalno ove sezone, no italijanski stručnjak nije još uvijek zadovoljan kako funkcioniše njegov tim, a to se posebno odnosi na napad.

Jasno je da Sarri nema na raspolaganju ubitačnog napadača što je potrebno Plavcima jer Alvaro Morata i Olivier Giroud se nisu baš pokazali. Oni su zajedno postigli samo tri gola u dosadašnjem dijelu sezone, a nakon odlaska Diega Coste pozicija napadača je postala kritična za Chelsea.

Međutim, engleski mediji prenose da je Roman Abramovič odlučio nagraditi Sarrija za dobre rezultate dovođenjem velikog pojačanja u januaru. Prva meta Plavaca na početku 2019. godine će biti Mauro Icardi, a pred klubov je zaista težak zadatak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Icardi ima otkupnu klauzulu od oko 100 miliona funti i Chelsea je voljan da je aktivira. No, argentinski napadač konsantno govori da je sretan na Meazzi, te da ne želi napustiti klub. Ukoliko Chelsea uspije nekako nagovoriti Icardija na transfer onda će to zaista biti veliko pojačanje za njih.

Također, špekuliše se da je Chelsea spreman da jednog od svojih napadača pusti u Inter, te da bi italijanski klub mogao birati između Morate i Girouda.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi