Morata: Sigurno kako bih volio igrati sa Kaneom, pa on je jedan od najboljih napadača na svijetu
EPA

Tvrdi nogometaš Chelseaja

Morata: Sigurno kako bih volio igrati sa Kaneom, pa on je jedan od najboljih napadača na svijetu

E. Ganibegović

Napadač Chelseaja Alvaro Morata priznao je kako se mogao pridružiti Harryju Kaneu u Tottenhamu.

Morata je prošlog ljeta napustio Real Madrid za 70 miliona eura, no šef Spursa Mauricio Pochettino je ranije u sezoni tvrdio da je 25-godišnjak odbacio mogućnost prelaska u Pijetlove zboga prisutnosi Kanea.

Nekadašnji igrač Real Madrida je na tu tvrdnju izjavio: "Ne, to nije istina."

"Razgovarao sam sa njim, a on je rekao kako želi da nas dvojica igramo u napadu, ali nije bilo šanse da pređem u Tottenham."

"Sigurno kako bih volio igrati sa Kaneom, one je sjajan igrač, jedan od najboljih napadača na svijetu, ali u momentu kada sam pričao sa Pochettinom nije bilo šanse da napustim Madrid.

Morata je postigao 12 golova od kada je u napadu Chelseaja zamijenio Diega Costu koji mu je kako kaže dosta pomogao da se prilagodi na život u Engleskoj.

"On je vrlo dobar igrač, kao i čovjek. Ja sam Diegov prijatelj i kada sam ovdje stigao znao sam da je velika odgovornost zamijeniti njega, pokušavam da to uradim što bolje."

"Kada god smo zajedno u reprezentaciji pričamo o fudbalu i životu. Pričamo o svemu i uvijek kažem hvala Diegu."

"To je dobra stvar u Engleskoj, i važno je za napadača biti dobar u zraku. Ali ja mislim kako mogu mnogo više kako glavom tako i nogama."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U Španiji ili Italiji igra nije poput ovdje. Ali mogu postići više pogodaka. Propustio sam mnogo šansi u ligi i Ligi prvaka i moram se poboljšati. Prva mi je godina ovdje i mislim kako mogu dati više."

"Uvijek mogu poboljšati nešto. Nisam perfektan, ako postoji nešto na čemu moram raditi, onda ću dati sve od sebe", izjavio je španski internacionalac.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi