Moretti je danas odigrao svoj posljednji meč u karijeri, a Belotti je napravio sjajnu stvar za njega

Igrač Torina završava svoju profesionalnu karijeru

Moretti je danas odigrao svoj posljednji meč u karijeri, a Belotti je napravio sjajnu stvar za njega

S. Pašalić

Torino je danas na svom terenu odigrao posljednju utakmicu ove sezone u Seria A i slavio protiv Lazija sa 3:1.

Ekipa Waltera Mazzarija je stigla do pobjede, ali neće naredne sezone igrati u evropskim takmičenjima s obzirom da je završila na 7. mjestu.

Torino je do vodstva stigao u 51. minuti kada je Falque pogodio za 1:0, a samo dvije minute kasnije Lukić je postigao gol za 2:0.

Ciro Immobile je u 66. minuti smanjio na 2:1, a konačan rezultat je postavio De Silvestri golom u 80. minuti.

U 84. minuti u igru je u ekipi Torina ušao Emiliano Moretti kojem je ovo bila i posljednja utakmica u karijeri, a kapiten Andrea Belloti je odlučio napraviti sjajnu stvar pa je odmah skinuo svoju kapitensku traku i stavio je na ruku Morettiju.

Moretti je od 2013. godine igrao za Torino za koji je upisao 197 nastupa i postigao je 6 golova. On je također ostavio dubok trag i u Valenciji za koju je odigrao 177 utakmica i postigao je 5 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi