Mošćanica razočarana u sudije nakon Igmana: "Po čijem nalogu?
Ekipa Mošćanice

Smatraju da su sudije itekako ih oštetile

Mošćanica razočarana u sudije nakon Igmana: "Po čijem nalogu?

Mnogo bure donio je meč Druge lige Centar između Mošćanice i Igman Ilidže.

Na kraju je Igman slavio 3:2, a iz Mošćanice imaju mnogo zamjerki na suđenje.

Ističu da sa Igmanom imaju prijateljske odnose, ali da su sudije dovele meč na rubu prekida.

"Fudbalski klub Mošćanica za svih godina postojanja nije se oglašavao saopštenjima za javnost, istupima na društvenim mrežama ni u medijma. Nije da nismo imali razlog ali cijeneći i poštujući sve institucije i nadležne organe, vjerujući da su sve prethodne greške na našu štetu plod neznanja ili slabe koncentracije, pravdu smo tražili legalnim putem kako to nalažu pravila i propisi.
Ipak, nakon utakmice 28. kola Druge lige FBiH Centar: FK Mošćanica – FK Igman, koja je igrana na stadionu FK Igman Ilidža dana 25.05.2024. godine, u cilju zaštite integriteta našeg kluba, zaštite naših mladih igrača, obaveze prema simpatizerima kluba kao i prema sponzorima primorani smo reagirati na sramotno suđenje sudijskog trojca Trakić Edvina, Avdić Harisa i Omerhodžić Amela.

Tendencioznim i pristrasnim suđenjem utakmicu su doveli do ivice incidenta i prekida te ruba regularnosti iako se radi o dva prijateljska kluba, uzimajući u obzir činjenicu da FK Mošćanica već drugu godinu za redom domaće utakmice igra na stadionu FK Igman Ilidža te sa tim klubom gaji domaćinske i prijateljske odnose, koji su nakon ove utakmice znatno narušeni.

Od samog početka utakmice sudijski tim Trakić Edvin, Avdić Haris i Omerbergović Amel sudili su tendenciozno te su odluke presuđene u korist gostujuće ekipe i niti jedna u korist domaće ekipe. Sudija Trakić Edvin nije ni u jednom momentu dozvoljavao razvoj fudbalske igre, nepostojećim prekršajima zaustavljao napade domaćeg tima te nije imao ujednačen kriterij.

Sudije asistenti Avdić Haris i Omerbegović Amel također nisu imali ujednačen kriterij prilikom donošenja odluka o nedozvoljenim pozicijama te su neopravdanim signaliziranjem istih zaustavljali napade FK Mošćanica i signalizirali prekršaje glavnom sudiji iako se isti nisu desili, te propuštali signalizirati prekršaje u korist FK Mošćanica.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST Fudbalski klub Mošćanica za svih godina postojanja nije se oglašavao saopštenjima za javnost,...

Posted by FK Mošćanica on Thursday, May 30, 2024
Oglasi

Uvjereni smo da je sudijski trojac po nečijem nalogu i sa namjerom tendencioznim i pristrasnim dijeljem (ne)pravde drastično oštetio FK Mošćanicu u navedenoj utakmici. Pitamo se samo po čijem nalogu i sa kojom namjerom?

Nije ovo prvi put. Trakić Edvin i Omerbegović Amel su ove godine u nekoliko navrata, sada smo i uvjereni u to, svojim (ne)suđenjem svjesno i ciljano oštetili FK Mošćanicu. Sve ovo nam ukazuje na samo jedno: Trakić, Avdić i Omerbegović su na ovu utakmicu došli sa samo jednom namjerom, a to je da Mošćanica mora izgubiti.

Napominjemo sve da smo klub koji na svakoj utakmici ima najmanje 15 igrača do 21 godine, klub na čijoj klupi sjedi ambiciozan trener sa svoje 42 godine, klub čiji je službeni predstavnik nekadašnji kapiten FK Sarajevo, klub koji u ovom momentu nije dužan niti jedne jedine marke nikome i nećemo dozvoliti nikome da se igra sa imenom FK Mošćanica.
U nastavku vam donosimo samo neke od snimaka koje potvrđuju naše navode i tendenciozno suđenje Trakić Edvina, Avdić Harisa i Omerbegović Amela", naveli su iz Mošćanice.

Objavili su i video prilog.

Strijelci za Igman u ovom meču bili su Ali Ligata, Senad Sejtarija i Adem Karamehić

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Za domaće su pogađali Ibrahim Selmanović i Arman Đono.

Do kraja sezone u Drugoj ligi Centar preostala su još dva kola.

Top Komentari

user1717104372
Pozdrav za Edu i *****a Harisa Bakovica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti