Momenti straha na Mestalli i jeziva scena: Modrić se hvata za glavu, muk među 50.000 ljudi...

Teška povreda Mouctara Diakhabyja

Momenti straha na Mestalli i jeziva scena: Modrić se hvata za glavu, muk među 50.000 ljudi...

A. Čaušević

Finiš sjajnog derbija između Valencije i Real Madrida je obilježila teška povreda Mouctara Diakhabyja. Koliko je sve bilo jezivo dovoljno govori činjenica da neki od igrača nisu smjeli ni da gledaju šta se dešava. 

Sve se dešavalo u posljednjim minutama utakmice kada je Diakhaby teško nastradao u borbi za loptu za fudbalerom Reala, Aurelienom Tchouamenijem.

Dvojica Francuza su se našla u jednom deulu nakon što je Tchoumeni pao na Diakhabyja, a prve prognoze govore da je defanzivcu Valencije stradalo koljeno.

Sluteći po rekaciji aktera na terenu prve impresije su bile jezive, a neki od igrača se nisu usudili ni gledati šta se dešava. Tako su kamere zabilježile trenutak kada se i Luka Modrić hvata za glavu.

Neki od igrača Valencije su pali i na koljena, dok je oko 50.000 gledatelja na Mestalli zanijemiljo u jednom trenutku zbog bojazni za francuskog štopera.

Oglasi

Diakhaby je iznesen na nosilima, za njega je ova sezona sigurno završena te ga sigurno čeka oporavak od nekoliko mjeseci.

Inače, utakmica je okončana rezultatom 2:2. Domaćin je vodio sa dva gola prednosti, ali je Vinicius uspio spasiti Kraljeve od poraza. 

Posljednje sekunde je obilježila nova kontroverzna situacija o kojoj će se sigurno pričati u narednim danima u španskim medijima.

Oglasi

Naime, glavni sudija Jesus Gil Manzano je svirao kraj utakmice neposredno prije nego što je Jude Bellingham poslao mrežu u loptu. 

Meč je bio produžen za sedam minuta, a Manzano je dopustio da se igra i duže od toga. Baš kada su se Kraljevi spremali za treći gol, odsvirao je kraj.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uslijedili su ogromni protesti Kraljeva, ali sve je bilo uzalud pošto se i na snimcima može čuti da je kraj sviran prije nego što je lopta završila u mreži.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676319116
I sudija **** mene za 120km
0 0
Dzabulaa
Čovjek svira kraj u situaciji gdje je lopta u zraku i tri igrača Reala su na toj lopti.Bellingham daje gol i kraj je tacno sviran u momentu kada je Bellingham udario loptu...Ovom sudiji treba oduzeti svako pravo na suđenje utakmica!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi