Mourinho brani svog igrača: On je meta medija

"Niko ne obraća pažnju koliko ga provociraju protivnici"

Mourinho brani svog igrača: On je meta medija

Endin Čaušević

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho izjavio je da je napadač njegove ekipe Diego Costa nepošteno na meti medija.

Španac je zbog duela sa Koscielnyjem na utakmici sa Arsenalom kažnjen od FA sa tri utakmice neigranja, a Mourinho je rekao da je on meta medija i da niko ne piše o tome kako ga provociraju protivnički igrači.

„Mediji bez potrebe tretiraju Costu kao lošeg momka na terenu. Kad god se desi nešto svi upiru prst u njega, a niko ne obraća pažnju koliko ga protivnici provociraju tokom utakmice“, rekao je Mourinho.

Menadžer ekipe sa Stamford Bridgea dodao je da je veliki problem kada Costa ne igra, jer njegova ekipa ovisi o napadačima poput njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

„Zbog svog karaktera Costa je vođa na terenu, a u svlačionici je potpuno druga priča. On se u svlačionici i ne čuje“, dodao je Portugalac.

Costa je u ovoj sezoni u devet utakmica za Chelsea postigao tri gola.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.