Englezi bijesni na savez, traže "nogu" za selektora - "Tjerajte ga više i dajte nam Mourinha"
FOTO: EPA

Nakon dvije jako loše predstave

Englezi bijesni na savez, traže "nogu" za selektora - "Tjerajte ga više i dajte nam Mourinha"

Esmer Oštraković

Dvije ne baš najbolje prijateljske utakmice su iza fudbalske reprezentacije Engleske, a navijači su bijesni na selektora Southgatea i traže od saveza da mu uruči otkaz.

Sinoć je Engleska na Wembleyju igrala prijateljsku utakmicu sa Belgijom, a poraza je ovu reprezentaciju spasio Jude Bellingham koji je postigao gol za 2:2 u sudijskoj nadoknadi.

U ovoj utakmici su minute dobili Kobbie Mainoo, Ivan Toney i Ezri Konsa, a zbog povreda nije bilo Harryja Kanea, Bukaya Sake i Kylea Walkera. Također John Stones je morao zbog povrede u prvom poluvremenu napustiti teren.

Navijači Engleske bijesni su na Southgatea, a u prilog ovom treneru ne ide ni statistika protiv deset najboljih reprezentacija na svijetu.

Naime, u tim utakmicama Southgate je ostvario samo sedam pobjeda, sedam utakmica završilo je neriješeno, a doživio je čak 11 poraza.

Veliki broj navijača svoje nezadovoljstvo javno je pokazao na društvenim mrežama, te traže od saveza da uruče otkaz Southgateu i da na klupu dovedu Mourinha.

Oglasi

"Tjerajte ga više. Mourinho bi sa ovim sastavom lagano osvojio Evropsko prvenstvo", napisao je jedan navijač na Twitteru.

"Jednostavno stavitre Mourinha za selektora i osvojit ćete EURO. Tako je jednostavno", dodao je drugi.

"Gareth Southgate mora ići. Pobjednik kao što je Mourinho sjedi na plaži i čeka poziv" jedan je od komentara.

Engleska je u svojoj prvoj prijateljskoj utakmici u ovom reprezentativnom prozoru prije nekoliko dana poražena od Brazila i već tada tu krenule prozivke na račun selektora Southgatea.

Nakon remija sa Belgijom u kojoj Englezi nisu igrali onako kako se od njih očekuje to je bio dodatni "motiv" navijačima da još više dignu glas protiv selektora kojeg očito i ne vole previše.

Podsjetimo, Mourinho je bez posla od januara kada je dobio otkaz u Romi. Zanimljivo je i to da je na posljednja četiri posla Mourinho dobio otkaz, a to se osim u Romi desilo u Chelseaju, Manchester Unitedu i Tottenhamu.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Dace mu otkaz kad mu ga dzeko zabiberi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi