Bivši kapiten Engleske preko noći je postao persona non grata: "Razbit ću TV ako ga vidim na terenu"

Englezi protiv Belgije

Bivši kapiten Engleske preko noći je postao persona non grata: "Razbit ću TV ako ga vidim na terenu"

Edmir Škorić

Kobbie Mainoo (18) i Jordan Henderson (33) su na popisu igrača engleske fudbalske reprezentacije za prijateljsku utakmicu protiv Belgije na stadionu Wembley.

Englezi su na Wembleyju doživjeli poraz od Brazila, a večeras će na istom ugostiti Belgiju. Bit će to još jedna provjera za izabranike Garetha Southgatea u sklopu priprema za Euro 2024.

Mnogi engleski stručnjaci smatraju da bivšeg kapitena Liverpoola nije trebao pozvati Gareth Southgate otkako je otišao u Saudijsku Arabiju. U međuvremenu, Henderson se vratio u Evropu, u Ajax, ali je za mnoge i dalje nepotreban selekciji Tri lava.

Iako je i sam igrao za Liverpool, Jermaine Pennant (41) je na dan utakmice rekao da bi više volio vidjeti mladu zvijezdu Mancehster Uniteda Kobbieja Mainooa, koji se sa samo 18 godina etablirao kao starter u redovima slavnog tima.

"Ako vidim Hendersona na terenu, razbit ću TV. To je savršen scenarij za početak Mainooa. Ovo nije utakmica Eura, ovo je prijateljska utakmica.

Oglasi

Dakle, ako se snađe i igra kao za Manchester United, onda možete reći da je to još jedno dobro iskustvo za njega, a to je upravo ono što želite dati ovim mladim igračima", rekao je Pennant.

"Bolje nego da ubacimo Hendersona, koji je veteran i za kojeg već znamo što ćemo dobiti, neće biti ništa uzbudljivo. To jednostavno nema smisla", zaključila je bivša zvijezda Premier lige.

Mainoou je ovo prva akcija na koju je pozvan u reprezentaciju, a debi je imao već u prethodnoj utakmici protiv Brazila pri rezultatu 0:1, kada je 17-godišnji novi igrač Real Madrida Endrick postigao gol i ispisao historiju kao najmlađi strijelac na kultnom londonskom stadionu.

Mainoo je u igru uveden u 75. minuti i na terenu je proveo oko 20 minuta. Unatoč njegovoj mladoj dobi, mnogi poput Pennanta smatraju da je zreo za velike utakmice i da treba biti starter u sastavu Engleske.

Jude Bellingham se očekuje da bude opet starter za Englesku, a to je nešto što najviše nervira predsjednika Reala Florentina Pereza, koji se samo može nadati da će mladi veznjak zdrav stići u Madrid.

Prema navodima maridskih medija, Perez je ljut i na Southgatea i na lidere Engleskog fudbalskog saveza jer smatra da nije pošteno da u ovim manje važnim utakmicama njihov dragulj ne miruje da je često na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti