Svi čekaju Mourinhovu konačnu odluku, ali jedno je sigurno: "S njim više nikada neću raditi"
Portugalac je u januaru dobio otkaz na klupi Rome, te već neko vrijeme čeka na pravu ponudu i izjavio je da je spreman od ljeta ponovo raditi posao koji najviše voli.

Od ljeta opet zaposlen?

Svi čekaju Mourinhovu konačnu odluku, ali jedno je sigurno: "S njim više nikada neću raditi"

E. Škorić, foto: EPA

Jose Mourinho je za vikend gostovao u rodnom Portugalu gdje je pratio MotoGP, a 61-godišnji stručnjak bio je prisiljen da da neke intervjue novinarima i sve ih je uglavnom zanimalo kada se vraća trenerskom poslu i koga će voditi.

Mourinho je posljednji angažman imao u Romi, ali je nedavno smijenjen nakon serije loših rezultata. Tako od janura Posebni nema posla, ali od ljeta bi mogao biti ponovo aktivan.

I dok se i dalje čeka na Joseov novi klub (ili možda čak reprezentaciju?), jedno je sigurno - s jednim čovjekom više neće nikada raditi.

"Nije me briga što Pinto (bivši sportski direktor Rome) kaže. Nikad više neću raditi s njim. Istina je da ne gubim niti sekundu čitajući ili slušajući intervjue gospodina Tiaga Pinta, oni me uopće ne zanimaju", poručio je Mourinho.

"Teško je razumjeti kako trener koji je dva puta zaredom došao do evropskih finala može dobiti otkaz. To je jedina čudna stvar"; dodao je Mourinho, umjesto kojeg je uprava rimskog kluba angažovala bivšeg igrača Danielea De Rossija, koji zaista radi sjajan posao trentuno na Olimpicu.

Oglasi

Na pitanje kada će i koga preuzeti, Jose je odgovorio: "U ovom trenutku nema nikakvih vijesti. Nemam klub, slobodan sam. Ali želim raditi, želim raditi od ljeta".

Mourinha su novinari pitali bi li i on razmišljao o povratku u portugalsku ligu. "Nikada ne treba reći ne, pogotovo ne u fudbalu", zaključio je bivši trener Porta, Intera, Chelseaja, Real Madrida, Manchester Uniteda, Tottenhama, Rome...

U proteklih nekoliko sedmica Portugalac je više puta viđen na raznim sportskim događajima u Saudijskoj Arabiji. Bio je dio ceremonije uoči finala Egipatskog kupa u Rijadu. Mourinho je također posjetio nekoliko vozača Formule 1 na VN Saudijske Arabije. Hoće li 61-godišnjak uskoro biti privučen u Saudi Pro League kao trener?

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegova je budućnost trenutno još uvijek potpuno otvorena. Ne želi nikome dopustiti da mu stvarno pogleda karte. Ali jedno je sigurno za Mourinha: "Moj život je fudbal, mogu trenirati bilo gdje i nemam problema s tim".

Mourinho je osvajao mnoge trofeje i naslove u bogatoj trenerskoj karijeri, ali najviše će ga pamtiti po osvojenim trofejima Lige prvaka s Portom 2004. i Interom 2010. godine i za mnoge je ostao "doktor za nokaut utakmice".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi