Mourinho: Hoćete istinu o Hazardu? Evo je...
FOTO - EPA

Objasnio je situaciju

Mourinho: Hoćete istinu o Hazardu? Evo je...

A. Beganović

Prije nekoliko sezona bio je legitimni kandidat za Zlatnu loptu. Pružao je sjajne partije u Chelseaju, ali nakon odlaska u Real, Eden Hazard je "nestao".

U Madridu su oečkivali da Hazard bude vođa novog Reala, no ovaj put su pogriješili. Mnogobrojne povrede su udaljile Hazarda sa terena, a mnogi se pitaju zbog čega je često povrijeđen.

Izgleda da je njegov nekadašnji trener iz Chelseaja, Jose Mourinho, otkrio zbog čega Hazard nije ostvario ono što je po talentu mogao i morao.

Mourinho je u razgovoru za inostrane medije istakao da Hazard jednostavno ne voli trenirati. Bez dlake na jeziku. Posebni je takav.

"Istina o Edenu Hazardu? Istina je, nevjerojatan je igrač, ali užasno trenira. Može se samo zamisliti kakav bi fudbaler bio da ima super profesionalan pristup treninzima. Eden je prekrasan i obiteljski je čovjek. Ne izgleda kao igrač iz trenutne generacije. Tih je i potpuno usredotočen na svoje najmilije, djecu i roditelje. Živi vrlo mirnim životom. Ali svako jutro izađe na teren i ... ne radi puno", istakao je portugalski stručnjak.

Posebni je dodao i da kada igra utakmicu ne vidi se učinak njegovog treniranja, nego samo talenta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kad igra utakmicu, ne vidite učinak njegovog rada, već samo talent. Kad je otišao u Real Madrid, pomislio sam: 'opa, ovaj tip ide u najveći klub na svijetu i osjećat će strašan pritisak da uvijek bude na vrhu. Ovaj će tip osvojiti Zlatnu loptu jer je nevjerojatan", rekao je Mourinho i dodao:

“Ali što se tiče pripreme, kondicije, brzine, moglo je biti puno bolje. Ono što vidite je samo talent koji je Edena doveo na njegovo današnje mjesto. U Realu je više povrijeđen nego u Chelseaju. Tamo je upao u tako negativnu spiralu povrda i vjerojatno će imati uticaja na njegovu karijeru".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi