Roma pobijedila, a Mourinho ukazao veliku čast mladom Benjaminu Tahiroviću!

Potencijalni reprezentativac BiH

Roma pobijedila, a Mourinho ukazao veliku čast mladom Benjaminu Tahiroviću!

E. Ganibegović

Na Luigi Ferrarisu večeras su utakmicu 10. kola Serije A odigrali Sampdoria i Roma.

Vučica je na kraju slavila minimalnu pobjedu, a odlučujući gol je iz penala već u devetoj minuti postigao Pellegrini.

Gledali smo jednu jako tvrdu, pravu "Mourinhovsku" utakmicu. Mogu se izdvojiti još dvije dobre šanse za Romu u drugom dijelu igre, no Belotti i Zaniolo nisu iskoristili šanse u kojima su se našli.

Zaniolo je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade postigao i gol, no on je poništen zbog ofsajd pozicije. 

Jose Mourinho je na ovoj utakmici odlučio u konkurenciju uvrstiti i 19-godišnjeg napadača Benjamina Tahirovića.

Švedski napadač bh. porijekla usljed brojnih izostanaka (Wijnaldum, Dybala, Kumbulla, Celik, Darboe) dobio je priliku da bude po prvi put na klupi prvog tima Rome.

Oglasi

Na kraju nije dobio šansu za igru. Mourinho je u drugom poluvremenu uveo Zaniola, Matića, Spinazzolu, Bovea i Karsdorpa, no svakako da Tahirović može biti jako sretan je je Portugalac pokazao da ga prati i da računa na njega.

Inače, Tahirović je u Romu stigao 2021. godine, a u glavnom gradu Italije ga je dočekala legenda Rome i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko.

Benjamin je rođen u Švedskoj, ali su mu roditelji iz Sarajeva, pa je svakako samim tim i potencijalni reprezentativac naše zemlje.

Što se tiče Rome, nakon ove pobjede su s 22 boda četvrti na tabeli, a u narednom kolu očekuje ih domaći duel protiv Napolija.

Sampdoria ima samo tri boda i nalazi se na posljednjem mjestu na tabeli. Naredno kolo im donosi derbi začelja protiv Cremonesea koji ima samo bod više.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 10. kolo:

Sampdoria - Roma 0:1.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

zilan66
E sad vidi,potencionalni reprezentivac bih a mi ko fol imamo skaute po europi kpji ga nisu preporucili nego vako kad se pojavi ,nas i nas zabrine i pljujemo po roditeljima ako se odluce za drugu zemlju.zasto jos nije zaigrao za neku od nasih selekcija a vidjeli smo koga sve zovu.
6 0
Famos1987
Haj ti sine za Svetsku mani se Bosne
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi