Mourinho: Imam jasnu viziju mog novog kluba

Uskoro se vraća trenerskom poslu

Mourinho: Imam jasnu viziju mog novog kluba

Midhat Šljivak

Jose Mourinho je odabarao klub u kojem se želi vratiti trenerskom poslu.

Posebni je sinoć bio stručni konsultat utakmice Lige prvaka Tottenham - Ajax, a za beIN Sports je govorio o svojoj budućnosti.

Istakao je Mourinho kako već ima jasnu viziju kluba u kojem želi raditi, a otkrio je šta će tražiti od svog novog poslodavca.

"Neći pričati ni sa jednim klubom koji neće postaviti jasne ciljeve. Želim tačno znati šta klub želi i šta mogu učiniti kako bismo te ciljeve dostigli. Imam jasnu ideju o narednom klubu", otkrio je Mourinho.

Portugalski stručnjak je istakao kako u Manchester Unitedu, gdje je krajem prošle godine dobio otkaz, nije mogao postaviti svoju filozofiju igre.

"Moja filozofija igre? Zavisi od kluba. Ako morate ignorisati svoje ideje zbog nekih prošlih vremena koje je klub imao, onda to ne ide. Recimo, u Unitedu nisu shvatali moju filozofiju igre", istakao je Jose.

Je li odabrao Celtic?

Ovih dana pojavila se špekulacija koja je itekako iznenadila fudbalsku javnost. Naime, engleski mediji su prenijeli da bi Mourinho svoju karijeru mogao čak nastaviti u škotskom Celticu.

Navodno, škotski klub je pokazao interes da dovede Posebnog, te su čak i kontaktirali njegovog agenta. Ovo je sigurno ogromno iznenađenje za sve, ali u Celticu vjeruju da imaju šanse da dovedu Mourinha na klupu svog tima.

U prilog im ide činjenica da je Portugalac nedavno izjavio da želi da ide u klub u kojem će imati veliki izazov, ali i potpunu slobodu što se tiče trenerskog posla. U Celticu su spremni to da ispune, no pitanje je da li je to ponuda koja zadovoljava Mourinhove kriterije.

Portugalac se također povezivao i s prelaskom u Romu, ali je teško očekivati da ćemo ga na kraju vidjeti na klupi rimskog kluba s obzirom da je Vučica uložila ogromne napore da dovede Antonia Contea.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Mourinho je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri pored Manchester Uniteda još trenirao Benficu, Uniao de Leiru, Porto, Chelsea, Inter i Real Madrid. Eventualni odlazak u Celtic bi sigurno bio veliki šok za sportsku javnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi