Mourinho nadmudrio Shevchenka: Tinejdžer donio Romi važna tri boda u Genovi

Gosti slavili sa 2:0

Mourinho nadmudrio Shevchenka: Tinejdžer donio Romi važna tri boda u Genovi

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su u gostima pobijedili Genovu sa 2:0 u meču 13. kola italijanske Serije A.

Na stadionu Luigi Ferraris vidjeli smo večeras dosta tvrdu utakmicu na kojoj je Roma bila dosta bolja i na kraju je uspjela da slomi otpor domaćeg tima i dođe do važna tri boda.

Večeras je na klupi domaćeg tima debitovao Andriy Shevchenko, ali ga je Jose Mourinho uz dosta muke uspio nadmudriti i doći do pobjede.

Roma je u 16. minuti meča uspjela da povede sa 1:0 kada je Abraham postigao pogodak, ali je VAR isti poništio zbog igranja rukom.

Novu veliku šansu Roma je imala u 29. minuti. Ovaj put u sjajnoj prilici bio je Shomurodov, ali je šutirao visoko iznad gola domaće ekipe.

U drugom poluvremenu igralo se većinom na sredini terena i činilo se da će domaći uspjeti da sačuvaju svoju prednost. No, tada Mourinho uvodi na teren tinejdžera Felixa Afena-Gyana što je bio sjajan potez.

Međutim, u samom finišu utakmice Roma dolazi do pobjede. Nakon dobre akcije i asistencije Mkhitaryana sam ispred golmana domaćih izašao je Afena-Gyan koji pogađa za 1:0 i veliko slavlje gostiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U sudijskoj nadoknadi Roma stiže i do drugog gola. Ponovo je u centru pažnje bio Afena-Gyan koji postiže svoj drugi gol na meču za konačnih 2:0.

Roma je do kraja zadržala prednost i uspjela doći do tri boda. Vučica je sada peta na tabeli sa 22 boda, dok je Genoa na 18. mjestu sa devet bodova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi