Mourinho optužio Guardiolu da laže o povredama igrača

Počela prepucavanja pred gradski derbi

Mourinho optužio Guardiolu da laže o povredama igrača

Old Trafford će u nedjelju biti poprište velikog manchesterskog derbija u kojem će snage odmjeriti Crveni đavoli i Građani, a trener Uniteda Jose Mourinho je odlučio "prozvati" svog kolegu sa klupe Cityja Pepa Guardiolu.

Posebni je izrazio sumnju da Guardiola možda i nije bio iskren kada je saopštio da će David Silva propustiti gradski derbi zbog povrede.

Trener Manchester Uniteda se očigledno "opekao" protiv Arsenala, s obzirom da je napadač Topnika Alexandre Lacazette nastupio na ovom meču iako je Wenger nešto ranije isticao da Francuz neće biti spreman.

"Naši protivnici uvijek imaju puno problema. Imaju veliki problem, ali na kraju svi budu spremni za igru. To su fenomenalne organizacije, dok smo mi nešto skromniji. Mi kada imamo problem, imamo ga. Kada su igrači povrijeđeni, onda su zaista povrijeđeni. Ja uvijek govorim istinu", istakao je skeptični Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kod nas nema priča poput onih o Lacazetteu ili Silvi, samo istina. Nema šanse da će Bailly zaigrati. Phil Jones ima male šanse, kao i Fellaini. Velike su šanse da će Ibrahimović igrati, dok je Matić povrijeđen, ali će sigurno igrati", dodao je Posebni.

Susret Manchester Uniteda i Manchester Cityja je zakazan za nedjelju, 10. decembar, za 17:30 sati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi