Mourinho: Pogba će u  budućnosti biti kapiten

Lijepe vijesti za Pogbu

Mourinho: Pogba će u budućnosti biti kapiten

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho smatra da će Paul Pogba u budućnosti biti kapiten Crvenih vragova.

Mourinho je prezadovoljan Pogbom, kojeg je doveo ljetos iz Juventusa i vjeruje da će francuski veznjak u skorije vrijeme nositi kapitensku traku slavnog tima s Old Traffora.

Trenutno je Wayne Rooney kapiten Uniteda, potom ta dužnost pripada Michaelu Carricku i Zlatanu Ibrahimoviću, no riječ je o iskusnim igračima, skoro veteranima i zato bi Pogba mogao da bude dugogodišnji izbor za kapitensku traku.

"Mislim da on ima karizmu, ambiciju, mentalitet. On je pravi profesionalac. Vjerujem da će biti naš kapiten na duge staze", istakao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pogba je u 27 mečeva postigao šest golova u svim natjecanjima ove sezone za United.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi