Raiola je jednostavno opljačkao Juventus i Manchester United
Mino Raiola je vjerovatno najpoznatiji menadžer u svijetu fudbala i u proteklih 15-ak godina je završio gotovo sve veće transfere u svijetu fudbala (Foto: EPA)

Naplatio provizije od oba kluba

Raiola je jednostavno opljačkao Juventus i Manchester United

Midhat Šljivak

Prelazak Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United 2016. godine vrijedan 105 miliona eura najviše se isplatio poznatom agentu Minu Raioli.

Raiola je godinama agent velikim imenima svjetskog fudbala, a njegov džep je zahvaljujući velikim transferima već odavno do vrha napunjen.

Samo na transferu Pogbe iz Juventusa u United ovaj menadžer je zaradio nevjerovatnih 49 miliona eura.

Football Leaks je otkrio da je Manchester United platio Raioli 22 miliona eura provizije kako bi završio transfer, a torinski Juventus je dodao 27 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove isplate na račun Raiole prekršila su pravila FIFA-e i Fudbalske asocijacije Engleske (FA). Pogbin agent je jednostavno uspio legalno da opljačka oba tima, te da zaradi ogroman novac, iako je bio u sukobu interesa.

FIFA je najavila pokretanje istrage u ovom slučaju i vrlo lako bi na kraju moglo doći do sankcija, kako za Raiolu tako i za klubove koji su ispali poprilično naivni.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi