Silno ga žele na klupi reprezentacije: Mourinho odgovorio Portugalcima

Sada je sve jasno

Silno ga žele na klupi reprezentacije: Mourinho odgovorio Portugalcima

E. Oštraković

Navijači, ali i čelnici Fudbalskog saveza Portugala nadali su se dosta boljem plasmanu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje se igra u Kataru.

Ipak, eliminisani su u četvrtini finala Mundijala i to od strane Maroka, što je bilo veliko iznenađenje, ali i razočarenje u Portugalu.

Na kraju je cijenu platio selektor Fernando Santos, koji je nakon eliminacije sa Svjetskog prvenstva dobio otkaz.

Portugalci su u potrazi za novim selektorom, a navodno postoji želja za dovođenjen samo jednog čovjeka, a to je Jose Mourinho.

Oni su i zvanično kontaktirali predstavnike Mourinha, te su se nadali da će on prihvatiti njihovi ponudu da preuzme reprezentaciju.

Iz Rome su se oglasili i rekli da neće stajati na putu Mourinhu ukoliko zaista želi da vodi reprezentaciju Portugala.

Oglasi

Imao je Mourinho želju da vodi i Romu i Portugal, ali mu je na kraju rečeno da mora birati i odabrati samo jedan posao.

Kako prenose italijanski mediji, Mourinho je odluku donio, te je odlučio da odbije ponudu koju je dobio od Portugala.

Mourinho ima važeći ugovor sa Romom do 2024. godine, te će ostati trener ovog kluba do isteka ugovora, a to je rekao i predstavnicima Fudbalskog saveza Portugala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Jasno je da Iz Portugala neće tako lako odustati od Mourinha, te da će vjerovatno pokušati da ga nagovore da promjeni svoje mišljenj, a da li će uspjeti, to je veliko pitanje.

Interesantna je još jedna stvar, a to je da se niti jedan drugi trener još uvijek nije doveo u kontekst sa reprezentacijom Portugala, a to najbolje pokazuje koliko žele Mourinha na svojoj klupi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi