Mourinho je donio odluku koju je Portugal čekao: Da li je ovo konačan rasplet?
FOTO: EPA

Navijači su uzbuđeni

Mourinho je donio odluku koju je Portugal čekao: Da li je ovo konačan rasplet?

H. Zilić

Nakon eliminacije u četvrtini finala Mundijala od Maroka veliko je razočarenje u Portugalu. Cijenu svega je platio selektor Fernando Santos koji je dobio otkaz, tako da su Portugalci sada u potrazi sa novim selektorom.

Glavni kandidat za klupu Portugalaca je Jose Mourinho, međutim ima dosta upitnika iznad Joseove glave.

Naime, Portugalci se nadaju da će Jose Mourinho konačno pristati da vodi ovu reprezentaciju i navodno su ga čelnici Saveza već kontaktirali kako bi "ispipali teren" i vidjeli ima li ikakve šanse da on pristane na njihovu ponudu.

Iako u početku to nije bila realna situacija nove informacije koje su plasirane jutros govore da je Mourinho ipak donio odluku.

Corriere dello Sport izvještava da se Mendes u četvrtak sastao s predsjednikom saveza, Fernandom Soaresom Gomesom da Silvom, kako bi razgovarali o trenutnim planovima Josea Mourinha.

Iz Rome su se također oglasili i rekli da neće stajati Mourinhu na putu ako zaista želi da vodi reprezentaciju Portugala.

Oglasi

Ono što je sigurno, Mourinhova želja da vodi i Romu i Portugal neće biti ispunjena, dakle morat će izabrati jednu stolicu.

Čini se da je Jose donio odluku da prvi put u karijeri obavlja selektorsku funkciju, a sada treba vidjeti na koji način će se dogovoritii s Romom

Inače, treba istaći da Mourinho s rimskim klubom ima ugovor do ljeta 2024.godine.

Na kraju će čini se presuditi ogromna želja koju imaju Portugalci da Mourinho preuzme kormilo reprezentacije, a da li će na kraju sve tako biti ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Portugalci su protivnik reprezentacije Bosne i Hercegovine u narednim kvalifikacijama za EURO 2024. godine pa će svakako biti zanimljivo ispratiti cijelu situaciju oko novog selektora Portugala.

Mourinho nije u karijeri bio na selektorskoj klupi pa bi i za njega preuzimanje Portugala bio još jedan izazov u bogatoj trenerskoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi