Fudbaler Rome se kladio na vlastiti žuti karton - pogledajte kako ga je zaradio u 94. minuti

Nimalo ofirno

Fudbaler Rome se kladio na vlastiti žuti karton - pogledajte kako ga je zaradio u 94. minuti

Edmir Škorić

Buknuo je skandal sa klađenjem u italijanskoj Seriji A i nekoliko fudbalera je umiješano, a među njima i fudbaler Rome Nikola Zalewski.

Ono što je zabrinjavajuće je to što su se kladili u ilegalnim online kladionicama, neki su se kladili i na vlastite timove, a Zalewski je otišao korak dalje, pa je uložio novac na to da će dobiti žuti karton.

Poljski reprezentativac se kladio da će "požutjeti" na utakmici protiv Salernitane, a na kraju je u 94. minuti dobio javnu opomenu. Ovo je prvi fudbaler optužen za direktno namještanje kladioničarskog ishoda.

Prethodno su se u skandal umiješali italijanski reprezentativci Sandro Tonali i Nicola Zaniolo, koji su morali da napuste tabor nacionalne selekcije, kao i mlada zvijezda Juventusa Nicolo Fagioli.

Međutim, kako prenosi VoceGiallorossa.it , Zalewski nije zabrinut zbog ovih optužbi. Igrač se navodno osjeća nedužnim.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/collinabanter/status/1712868476426076587[/twitter]

Dok su ostali napustili reprezentativne kampove zbog iznenadnih optužbi, Zalewski je s reprezentacijom Poljsk, potpuno miran i konstantno tvrdi da se nije kladio.

"Savez i Roma, s kojima smo u kontaktu, nisu dobili nikakve dokumente u vezi sa Nicolom Zalewskim", rekao je portparol Poljskog fudbalskog saveza Tomasz Kozlowski za TvpSport.

U svom izvještaju, kolumnista Fabrizio Corona je naveo da Zalewski nije formalno pod istragom, ali je naveo da je bio među desetak ili više igrača Serije A koji su prekršili pravila o kockanju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Corona se obavezao da će svaki dan imenovati drugog igrača kako se istraga širi, što je naravno izazvalo paniku među igračima u Seriji A.

Igrači za koje se utvrdi da su prekršili pravila imat će zabranu bavljenja sportom na najmanje tri godine, ali bi zabrana mogla biti smanjena u Fagiolijevom slučaju zbog njegove pomoći u istrazi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi