Italijani otkrili cifre "bolesne ponude" koju je Mourinho dobio sa Bliskog istoka

Svejedno je rekao 'ne'

Italijani otkrili cifre "bolesne ponude" koju je Mourinho dobio sa Bliskog istoka

Edmir Škorić

Jose Mourinho odlučio je da ostane na klupi Rome iako je iz Saudijske Arabije ovog ljeta dobio ponudu koju je bilo zaista teško odbiti.

Romi ove sezone ne ide baš najbolje, Mourinho je prije nekoliko sedmica bio izložen žestokim kritikaama, a onda je odgovori oda je odlučan ostati do kraja ugovora na Olimpicu iako je imao nevjerovatnu ponudu sa Bliskog istoka.

"Ljetos sam imao najveću, najvažniju i najluđu ponudu za posao koju je jedan trener ikada imao u historiji fudbala: odbio sam je upravo zbog svoje riječi", rekao je Mourinho.

List Il Messaggero se danas osvrće na ponudu Mourinha iz Arabije, te otkriva o kakvim ciframa je riječ.

Navodno je Joseu ponuđen dvogodišnji ugovor od čak 120 miliona eura, što je zaista mnogo više od onoga što Portugalac ima u Rimu.

Oglasi

Al Ahli je bio tim koji se htio da angažuje Mourinha, ali se na kraju odlučio za Jorgea Jesusa kada je već Jose rekao da ne namjerava da napusti trenutnu ekipu.

Inače, trenutno je najplaćeniji trener Diego Simeone, koji ima čak 34 miliona eura u Atleticu, što znači da b Mourinho bio daleko najplaćeniji da je prihvatio "bolesnu" ponudu s Bliskog istoka.

No, ima Jose i bez Arapa dobar ugovor, budući da mu Roma daje 14,8 milion eura godišnje i četvrti je na listi najplaćenijih trenera na svijetu, a osim spomenutog Simeonea ispred njega su samo Pep Guardiola sa zaradom 22,7 miliona eura godišnje i Jurgen Klopp, koji u Liverpoolu ima 17 miliona po sezoni.

Mourinho je jedan od najtrofejnijih i najboljih trenera na svijetu, a brojne trofeje osvajao je sa Portom, Interom, Chelseajem, Manchester Unitedom, Real Madridom i Romom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osvajao je dva puta Ligu prvaka, s Portom i Interom, a osvojena Liga prvaka sa Portugalcima 2004. godine po mnogima je jedan od najvećih uspjeha u historiji fudbala.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi