)
Mourinho: Rooney nije igrao više jer je spor
FOTO: EPA

Trener Manchester Uniteda

Mourinho: Rooney nije igrao više jer je spor

Wayne Rooney je derbi između Manchester Uniteda i Arsenala (1:1) bio započeo s klupe za rezervne igrače. 

Iskusni engleski napadač je ušao u igru u 63. minuti pri neriješenom rezultatu 0:0, a tamošnji mediji su od Mourinha zatražili odgovor zašto je kapiten dobio tek pola sata. 

"Očekivao sam da ćemo imati posjed, kao i prostor jer će lopta ići brže. Vjerovao sam da su Mata, Martial i Rashford brži od Rooneya i puno bolji jedan na jedan. Nadao sam se da je to bolja opcija", kazao je Mourinho.

Mourinho se potom osvrnuo na Michaela Carricka kojem na kraju sezone ističe ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tužno je jer vrijeme leti svima nama. Michael je fantastičan igrač, oduvijek sam ga obožavao. Umjesto da budem njegov trener kada mu je bilo 25, ja ga vodim kada mu je 35", našalio se Mourinho. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi