Direktor Lazija ismijavao Romu zbog Konferencijske lige, Mourinho ga je sada dočekao "na zicer"

Vraća s kamatama

Direktor Lazija ismijavao Romu zbog Konferencijske lige, Mourinho ga je sada dočekao "na zicer"

E. Škorić

Rimski klubovi Lazio i Roma bili su uključeni u svađu nakon što je direktor Lazija Igli Tare opisao Ligu konferencije kao 'gubitničko takmičenje'.

Lazio je izborio Evropsku ligu, u kojoj je igrala i Roma nakon što je osvojila najnovije UEFA-ino takmičenje, ali je direktor nebesko-plavih Igli Tare tada odlučio da se naruga Romi, rekavši da je Liga Konferencije gubitničko takmičenje.

Lazio će sada morati igrati u Konferencijskoj ligi nakon što su poraženi od Feyenoorda, pa su završili na trećem mjestu u grupi i čeka ih borba za trofej koji je Roma prošle sezone osvojila.

Mourinhova momčad u međuvremenu je pobijedila Ludogorec i plasirala se u drugi krug Evropske lige, gdje će se sada sastati s ekipama koje su ispale iz Lige prvaka.

Jose Mourinho se sada našalio da bi Lazio mogao osvojiti Ligu konferencija, prenosi Roma Press.

"Mislim da je Lazio sada postao favorit za osvajanje Konferencijske lige. Kažem ovo iskreno. Tu su West Ham, Leicester, Fiorentina, Lazio i ko još? Villarreal? Lazio ima trenera, igrače i tim koji to može učiniti. Možda je problem što imaju gospodina Tarea koji ne želi pobijediti jer mu se ne sviđa ovo takmičenje", izjavio je Jose u svom stilu.

Da stvar bude još zabavnija ili zanimljivija, rimski derbi igra se u nedjelju od 18 sati.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Roma je četvrta na tabeli sa 25 bodova, dok Lazio ima 24 boda. Sve ukazuje da ćemo imati još jedan spektakl na Olimpicu, ali i da će sudije imati puno posla, pa možda čak i predstavnici održavanja javnog reda i mira.

Izjave koje dolaze iz Rominog tabora samo će dodatno pojačati tenzije, ali to je već uobičajeno kada govorimo o Mourinho i generalno o temperamentu ljudi u zemlji u kojoj trenutno radi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi