Mourinho u Southamptonu pronašao novo pojačanje?
Foto: EPA

Spursi žele mladog veznjaka

Mourinho u Southamptonu pronašao novo pojačanje?

S. Bošković

Tottenham je zainteresiran za dovođenje veznog fudbalera Southamptona Pierre - Emile Hojbjerga.

Prema pisanju britanski medija Spursi se nadaju da će danskog fudbalera dovesti pred početak naredne sezone.

Hojbjerg, koji igra veoma dobro u Southamptonu, u očima Mourinha predstavlja i određena rješenja u defenzivnoj igri njegovoj tima, a koja je veoma loša, što je potpuno atipično za momčadi koje s klupe predvodi karizmatični Portugalac.

Pored Tottenhama, za usluge ovog 24-godišnjeg fudbalera zainteresiran je i Everton, koji Svecima nudi 25 miliona funti, a kako britanski mediji govore ta ponuda je već i bila prihvaćena, no u posljednji čas se umiješao tim iz Londona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, čini se da bi sam igrač radije preferirao da zaigra u engleskoj prijestolnici, a ne u Liverpoolu.

Najsretniji u ovoj situaciji mogu biti čelnici Southamptona kojima će nadmetanje između dva tima za igrača sigurno dobro doći, te možda i dobiju više novca nego što su se i nadali.

Top Komentari

nijepoznat
No1
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi