Mourinho uoči derbija 'bocnuo' Wengera
FOTO: EPA

Veliki rivalitet...

Mourinho uoči derbija 'bocnuo' Wengera

U subotu će u okviru 12. kola Premiershipa biti odigran veliki derbi između Manchester Uniteda i Arsenala.

Crveni đavoli ove sezone ne briljiraju u engleskom prvenstvu, a eventualni trijumf na Old Traffordu bi značio povratak na pobjednički kolosijek.

"Iako protiv Wengera ne znam za poraz u 11 utakmica u Premiershipu, to nije važno. Ne igram protiv trenera. To je moj tim protiv tima kojeg vodi drugi trener", kazao je Mourinho uoči utakmice i potom nastavio:

"U posljednja dva, tri dana se nije ništa posebno dogodilo. Rooney je trenirao kao i ostali, želi igrati i spreman je za utakmicu. Briga me šta je radio na okupljanju reprezentacije Engleske."

Tokom obraćanja novinarima Mourinho nije propustio priliku da 'bocne' Wengera, koji je posljednji put sa Arsenalom bio prvak Engleske 2004. godine. 

"Wenger ima respekt svih novinara, za razliku od mene koji nemam ni približno takav. Želim osvojiti deveto prvenstvo, četvrti put Premiership. Bio sam prvak s četiri različita kluba, želim to sada napraviti sa Unitedom. Moj posljednji naslov je bio prije 18 mjeseci, ne prije 18 godina", podsjetio je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, utakmica između Manchester Uniteda i Arsenala igra se u subotu s početkom u 13:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi