Mourinho vodio trening i dao prvi intervju kao trener Tottenhama: "Šta mogu obećati?"
Foto: Tottenham/Twitter

Posebni na kormilu Pijetlova

Mourinho vodio trening i dao prvi intervju kao trener Tottenhama: "Šta mogu obećati?"

Loš start sezone je na kraju koštao posla Mauricija Pochettina, a sa zadatkom da "spasi" Tottenham u London je stigao Jose Mourinho.

Mourinho je danas već vodio prvi trening kao šef struke Tottenhama, a za zvaničnu stranicu kluba je dao i prvi intervju u svojoj novoj ulozi.

"Ne mogu biti sretniji, a da nisam sretan kao što trenutno jesam, ne bih ni bio ovdje... Šta mogu obećati? Strast prema poslu, ali i strast prema svom klubu. Privilegija je kada trener dođe u klub i osjeti se tako sretnim zbog ekipe koju će imati na raspolaganju", izjavio je Mourinho, pa nastavio:

"Ovo nisu riječi momenta, ovo nisu riječi mene kao trenera Tottenhama. Ovo su riječi koje ponavljam posljednjih tri, četiri, pet godina, čak i kao protivnik - igrati protiv Tottenhama na White Hart Laneu je uvijek bilo teško, ali prelijepo. Bilo je to jedno od mjesta na koja sam dolazio sa strašću u sebi, ali i poštovanjem".

"Uvijek sam govorio o potencijalu ovog kluba, o kvaliteti igrača, o sjajnom poslu koji je klub radio. Zaista mi se sviđa ova ekipa i to što se klub okreće mladim igračim. Ne postoji trener na svijetu koji ne voli koristiti mlade igrače i pomagati im u razvoju. Ne postoji nijedan. Problem je što nekada dođete u klub u kojem se ne radi dovoljno dobar posao na nivoima ispod vašeg, ne prave se igrači... Kada pogledate našu historiju i vidite da Akademija uvijek daje mlade talente koji su potrebni prvom timu... Naravno da jedva čekam raditi sa takvim profilom igrača", istakao je Posebni.

Mourinho je impresioniran i infrastrukturom koju Tottenham posjeduje.

"Kada kažete da je Tottenhamov stadion lijep, skromni ste. Morate reći da je to najbolji stadion na svijetu. Zaista mislim da je to tako. Trening kompleks nema premca. Možda se može porediti tek sa nekima u Americi. Nijedan evropski fudbalski trening kamp se ne može porediti sa ovim, bez obzira na nivo kluba, a bio sam u većini najboljih mjesta... Mislim da je to nešto što nas morao činiti jako, jako ponosnima", kaže novi trener Pijetlova.

"Ali ne samo to, uvjeti za rad su jednostavno nevjerovatni. Kada je u pitanju Premier liga, mislim da smo svjesni pozicije na kojoj se nalazimo, ali i znamo da tu ne pripadamo. Trebamo ići utakmicu po utakmicu. Moramo željeti pobjeđivati svaku utakmicu, sve dok ne dođemo do zadnje. Na kraju sezone ćemo vidjeti gdje smo i znam da ćemo biti u drugačijoj poziciji nego što je to sada slučaj", istakao je Mourinho, pa poručio:

"Veselim se izazovu i odgovornosti da donesem veselje svima koji vole ovaj klub."

Inače, Mourinho će debi na klupi Tottenhama imati već u subotu kada njegova ekipa u okviru 13. kola Premiershipa gostuje West Hamu.

Tottenham je trenutno u teškoj poziciji u PL s obzirom da se nakon 12 kola nalazi tek na 14. mjestu tabele.

Top Komentari

gif
da zna totenhem kakvi strucnjaci ovde komentarisu ne bi murinja ni pogledali, vec ljudi znaju da ce biti 2 sedmice do otkaza
3 2
Ninoox
Joj ovih trenera selektora po komentarima, pa vi kad bi Real trenirali ispali bi u 5 spansku ligu a kamoli sta vise hahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi