Već zna startnih 11: Mourinho će u Tottenhamu sigurno koristiti svoju najdražu formaciju

Debituje protiv West Hama

Već zna startnih 11: Mourinho će u Tottenhamu sigurno koristiti svoju najdražu formaciju

E. Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho jutros je zvanično izabran za novog trenera Tottenhama.

Mourinho na ovo mjesto dolazi umjesto Mauricija Pochettina koji je sinoć dobio otkaz. Portugalski stručnjak se tako nakon skoro godinu dana ponovo vraća trenerskom poslu i pred njim je sigurno veliki izazov.

Očekuje se da Mourinho već sutra odradi trening s ekipom Tottenhama koju će s klupe voditi već za vikend kada ovaj tim gostuje West Hamu u okviru 13. kola engleskog Premiershipa.

Sky Sports je napravio zanimljivu analizu oko toga kako bi sada Tottenham trebao izgledati pod vodstvom Mourinha. Portugalac sigurno neće mijenjati svoju filozofiju i očekuje se da će ekipa igrati većinom u formaciji 4-2-3-1 koja je Mourinhu uvijek bila najdraža.

Pochettino je ove sezone igrao u formacijama 4-2-2-2 i 3-4-2-1, ali to nije bilo najbolje rješenje. Ugledni Sky Sports vjeruje da će Mourinho već za vikend probati svoju omiljenu formaciju i vidjeti na čemu je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, očekuje se da će u utakmicu protiv West Hama najvjerovatnije početi: Lloris, Rose, Vertonghen, Alderweireld, Aurier, Dier, Ndombele, Son, Ali, Lamela, Kane.

Top Komentari

ZANZIBAR89
PO VAŠEM, ĆE HAMAN LORIS BRANIT SA SLOMLJENIM LAKTOM, ČOVJEK NE IGRA VEĆ MJESEC DANA :), DE MALO PROVJERE PRIJE NEGO NAPIŠETE :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi