Liverpool jedva čeka kraj sezone: U Londonu stigli do mršavog boda
FOTO: EPA

Četiri gola, ali Redsi van svog nivoa

Liverpool jedva čeka kraj sezone: U Londonu stigli do mršavog boda

Haris Zilić

Liverpool će što prije zaboraviti finiš sezone 2024/2025. Oproštajna sezona Jurgena Kloppa umjesto u trofejnu pretvorila se u noćnu moru.

Redsi su u posljednjih mjesec dana prokockali FA Kup, Evropa ligu, Premiership i vjerovatno svi jedva čekaju kraj.

Za utjehu je podatak da se Klopp od klupe Liverpoola ipak oprašta sa trofejom jer je u februaru osvojio Liga kup.

U današnjem duelu 35. kola Premiershipa Liverpool ponovo nije stigao do pobjede ovaj put u vrlo zanimljivoj utakmici u Londonu.

Liverpool je kao gost remizirao kod West Hama rezultatom 2:2.

Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinima koji su na odmor otišli vodstvom 1:0, pogodak je postigao Bowen u 43. minuti utakmice na asistenciju Kudusa.

Oglasi

U nastavku je dobro počelo za Redse jer su relativno brzo preokrenuli rezultat.

Na samom startu drugog poluvremena u 48. minuti Robertson koristi asistenciju Diaza i pogađa za 1:1, a u 65. minuti Areola postiže autogol za vodstvo Redsa od 2:1.

Ipak, Redsi nisu izdržali do kraja, za bod West Hama i konačnih 1:1 pogodio je Anotnio u 77. minuti na asistenciju Bowena koji je danas odigrao odličan susret.

Liverpool ostaje trećeplasirani i po svemu sudeći tu će završiti sezonu, zaostaju dvas boda za Arsenalom uz meč više, odosno bod za Manchester Cityem uz dva meča više.

West Ham je na osmoj poziciji sa 49 bodova i do kraja sezone će sa Newcastleom i Chelseajem voditi borbu za sedmo mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 35. kolo:

West Ham - Liverpool 2:2

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1713710627
Nema titule narednih 28 godina , dvije su već prošle
1 1
Ade1
Imali nam Kennya, Glupsona, Johnya ******a i ostali looserpolovaca, kaže Kenny ove sezone sve uzimamo i na kraju nece ni bajramski turnir uzeti!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi