Klopp spomenuo svog nasljednika na Anfieldu: "Dobar trener, sviđa mi se njegov stil"
Jurgen Klopp pohvalno o novom menadžeru Redsa (Foto: EPA)

Nizozemac ga mijenja u Liverpoolu

Klopp spomenuo svog nasljednika na Anfieldu: "Dobar trener, sviđa mi se njegov stil"

Midhat Šljivak

Jurgen Klopp ubrzo će dobiti nasljednika na klupi Liverpoola. Novi menadžer Redsa postat će Nizozemac Arne Slot o kojem legendarni stručnjak ima pozitivno mišljenje.

Legendarni Jurgen Klopp odlučio je nakon devet godina napustiti Liverpool. Nijemac se zasitio rada i želi uzeti barem godinu dana odmora, te je saopštio klubu da odlazi na kraju ove sezone.

Odmah je Liverpool počeo potragu za novim menadžerom. Povezivao se velikan s Anfielda s brojnim imenima, favorit je bio Xabi Alonso, zatim i Ruben Amorim, no na kraju su se odlučili na Nizozemca Arnea Slota.

45-godišnji trener na fenomenalan način vodi Feyenoord. Njegov tim igra napadački fudbal, a pred dolazak u Liverpool dobio je savjet od Jurgena Kloppa.

"Nisam umiješan u posao oko dovođenja novog menadžera. Zaista bih volio ako bi Arne bio taj koji će doći. Sviđa mi se njegov stil igre i znam da je jako dobar trener", rekao je Klopp.

Imao je Klopp i savjet za Nizozemca kojim je pokazao koliko voli Liverpool.

Oglasi

"Rekao bih mu da je ovo najbolji posao na svijetu. Najbolji klub na svijetu, najbolji ljudi", poruka je Kloppa svom vjerovatnom nasljedniku.

Posao između Slota i Liverpoola još nije završen. Preostale su sitnice da se dogovore, a Redsi će Feyenoordu morati isplatiti odštetu između dva i tri miliona eura.

Arne Slot je trenersku karijeru započeo u Cambuuru, radio je potom veoma uspješno u AZ Alkmaaru, da bi u ljeto 2021. godine preuzeo Feyenoord kojeg je odveo do šampionske titule i finala Konferencijske lige.

Njegov stil igre je izuzetno napadački. Neće sigurno biti problema da se igrači Liverpoola uklope s njim jer i Redsi godinama unazad igraju zaista atraktivan fudbal.

Oglasi

Klopp odlazi s osam trofeja

Jurgen Klopp je u Liverpool stigao 2015. godine i Redse je vratio u sam vrh Premiershipa, te su se gotovo svake godine borili za titulu.

Nakon tri decenije čekanja ona je i osvojena 2020. godine, a ukupno je 56-godišnji njemački stručnjak na Anfield donio osam trofeja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored šampionske titule koju su svi nestrpljivo čekali, osvojena je i Liga prvaka, dva puta EFL Kup, te trofeji FA Kupa, Community Shielda, UEFA Super kupa i FIFA klupskog prvenstva svijeta.

Neuspjeh je svakako dva puta izgubljeno finale Lige prvaka, te finale Evropske lige.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti