"Možda je došlo vrijeme da se krene dalje, takve klubove je teško odbiti"

Castagne napušta Atalantu

"Možda je došlo vrijeme da se krene dalje, takve klubove je teško odbiti"

E. Škorić

Timothy Castagne odlučio je da napusti Atalantu nakon uspješne sezone i priznaje da "jednostavno nije lako odbiti takve klubove".

U talijanskom epicentru pandemije koronavirusa, Bergamu, ništa nije spriječilo sreću zbog Atalante i njene sjajne sezone. Ova ekipa igrat će četvrtfinale Lige prvaka, četvrta je u Seriji A i postaje sve ozbiljniji rival velikanima italijanskog nogometa.

Belgijanac Castagne govorio je o stvarima koje su zadesile cijeli svijet, a karantin je provodio u rodnoj zemlji.

"Pratio sam cijelo vrijeme šta se dešava u Bergamu i bio sam zabrinut. Ti ljudi su jednako bili i sretni i tužni. Slavili su Atalantu i borili se za sopstveni život", kazao je Castagne.

Dvadesetčetverogodišnjem desnom beku, kojeg je Atalanta za samo tri miliona eura dovela iz Genka u ljeto 2017. godine, stigla je nova prilika da zaigra u još većem klubu. Ima ugovor do narednog ljeta, no odlučio je na kraju ove sezone otići.

Otkriva da ima dvije ponude, ali još nije rekao koju je odabrao. U pitanju su Tottenham i PSG...

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da je došlo vrijeme da krenem dalje, ali neću biti razočaran i ako ostanem. Kad te timovi poput PSG-a ili Tottenhama pozovu, onda ne možete reći ne", kazao je Castagne.

U tekućoj sezoni je odigrao 21 utakmicu u Seriji A i postigao je dva gola uz dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi