Šok u finalu turskog Kupa: Fener poražen od apsolutnog autsajdera

Akhisar slavi prvi trofej

Šok u finalu turskog Kupa: Fener poražen od apsolutnog autsajdera

M. Šljivak

Fudbaleri Akhisarspora osvojili su večeras prvi veliki trofej u povijesti kluba. U finalu Kupa Turske pobijedili su veliki Fenerbahče sa 3:2 i ostvarili su plasman u Evropsku ligu.

Tim koji vodi veliku borbu za opstanak u Superligi večeras je pružio utakmicu sezone i na kraju je pobijedio istanbulskog velikana.

Nakon prvih 45 minuta meča golom Lopesa iz 32. minute Akhisar je imao prednost od 1:0, da bi Fernandao u 56. minuti poravnao na 1:1 i činilo se kako će Fener doći do preokreta.

Međutim, Akhisar nije ispustio šansu koja im se pružila i golovima Sissoka i Barbose dolazi do prednosti od 3:1 na deset minuta do kraja.

Uspio je istanbulski velikan da u 86. minuti dođe do gola za 3:2, ali su usprkos nadoknadi od više od šest minuta izgubili ovaj meč.

Akhisar je tako došao do prvog trofeja u povijesti, a Fener će im ostati u posebnom sjećanju.

Kup Turske, finale:

Akhisar - Fenerbahce 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi