Može li Dijamant zablistati sjajem iz 2010. godine?

Može li Dijamant zablistati sjajem iz 2010. godine?

Sezona 2010/11 (10 golova u Wolfsburgu/2 u Cityju)

Fotografija koju vidite iznad napravljena je 2010. godine. Tada je Edin Džeko bio prvi strijelac Bundeslige.

Ponovo vidimo jednu veoma zanimljivu fotografiju. Bilo je to 11. januara 2011. godine. Edin Džeko u društvu tadašnjeg trenera Manchester Cityja, Roberta Mancinija koji je insistirao da on pređe iz Wolfsburga za 32 miliona eura.

Kada govorimo o našoj temi, a to je neuspjeh Edina Džeke da se bori za prvog strijelca lige, počinjemo sa ovom fotografijom, odnosno ovom sezonom. 

Bila je to sezona 2010/11. Džeko je od augusta do decembra igrao u Bundesligi, odnosno u Wolfsburgu. Tu polusezonu obilježila je velika želja Džeke da napusti klub. Kamere su snimile brojne svađe na terenu, ali i u tunelu stadiona tokom posljednjih dana u Wolfsburgu za našeg napadača. Uprkos tome, Džeko je uspio postići deset golova u 17 mečeva te biti u trci za prvog strijelca lige.

Tada je uslijedio pomenuti transfer u Mancheste City, odnosno u ruke Roberta Mancinija, čovjeka koji je veliki krivac zbog čega uopšte imamo motiv za ovu temu, ali o tome ćemo kasnije. Kapiten naše reprezentacije nije uspio da se brzo prilagodi na engleski fudbal, odnosno Premiership. Postigao je smo dva pogotka u najjačoj ligi Evrope u toj polusezoni, pa je bilo jasno da će morati čekati narednu kako bi se uključio u borbu sa zvijezdama kao što su Drogba ili Torres.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi