Može li Dijamant zablistati sjajem iz 2010. godine?

Može li Dijamant zablistati sjajem iz 2010. godine?

Sezona 2011/2012 (14 golova za Manchester City)

Fotografija koju vidite iznad napravljena je 2010. godine. Tada je Edin Džeko bio prvi strijelac Bundeslige.

Sezona nakon koje je bilo jasno da Edin Džeko nije miljenik Roberta Mancinija, odnosno da jednostavno ima više povjerenja u druge napadačke opcije. 

Manchester City je tada bio prvak Engleske, tako da Manciniju nema niko ništa prigovoriti. Ipak, treba znati da je Džeko te sezone bio drugi strijelac prvaka Engleske sa 14 postignutih golova. U leđa mu je gledao Mario Balotelli. Prvi strijelac Cityja tada je bio Sergio Aguero, koji je imao devet golova više od Džeke, ali je tri postigao sa bijele tačke, Džeko nijedan. Aguero je počeo 31 meč, a Džeko 16. Nepoštena borba, saglasit ćete se.

Ključni detalj sezone dogodio se na samom početku. Džeko je postigao šest golova nakon samo tri meča, računajući i četiri koja je postigao Tottenhamu u pobjedi od 5:1. Ipak, već naredni meč, Mancini ga je preselio na klupu. Od tada naš napadač više nije dobio pravu priliku. Mancini mu je uskratio borbu za prvog strijelca Premiershipa, iako je do tada bio prvi na listi strijelaca. U leđa su mu gledali Rooney, Van Persie, ali i ostale Cityjeve zvijezde o kojima je Mancini imao veoma visoko mišljenje.

Jednostavno, protiv Italijana se nije moglo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi