Može li Orašje pokvariti planove Zvijezdi, Olimpiku i Slogi?

Neretljak diplomatski o prvom mjestu

Može li Orašje pokvariti planove Zvijezdi, Olimpiku i Slogi?

Samir Mlaćo

Orašje je danas na svom terenu sa minimalnih 1:0 savladao Rudar iz Kaknja te tako nastavilo sa sjajnim igrama u drugom dijelu sezone. U tri meča Labudovi sa Save osvojili su devet bodova, te se sada nalaze na trećem mjestu sa dva boda zaostatka za Olimpikom, te četiri za Zvijezdom. 

Mato Neretljak je ključna figura Orašja. Bez njega ovaj tim sigurno ne bi bio u vrhu tabele, a on je ipak kao junake pobjede vidio svoje nogometaše.

"Ovo je bila jedna od najtežih utakmica za nas. Rudar nije imao šta izgubiti, a mi želimo biti u vrhu i bili smo pod imperativom pobjede. Željeli smo da potvrdimo bodove iz Bugojna i na kraju smo slobodno ću reći zasluženo slavili. Čestitam momcima", kazao je Neretljak za SportSport.ba.

Orašje se sada i definitivno uključilo u borbu za prvo mjesto. U grad na Savi dolaze Zvijezda, Olimpik i Sloga, te definitivno možemo reći da su 'ključevi' prvog mjesta u Orašju. Ipak, Neretljak, namjerno ili ne, ne želi govoriti o prvom mjestu koje donosi plasman u Premijer ligu BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Šta da kažem. Mi ćemo igrati od utakice do utakmice, nama je sada najvažniji Velež koji ima veoma kvalitetnu ekipu, a dalje šta dragi Bog dadne", diplomatski je poručio nekadašnji hrvatski reprezentativac.

Orašje će u narednom kolu u goste Veležu.

Top Komentari

Gari Garinča
Obzirom da u svakom susretu sudije pomažu Orašju, sve je moguće. Međutim, Orašje će gledati da uzme koju "pinku" na kraju.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi